Zari
ohodnotit

Naděje zítřka

Další název:
Shooting Star
Rok:
2006
Délka:
19 minut
Premiéra v ČR:
10.11.2006
Popis / Obsah / Info k filmu Naděje zítřka
Ze sprchy po zápase vyjde mladý muž, obleče se a odchází. V tom se objeví titulky a mladá tenistka Tereza hovoří o sobě.
Začala v šesti letech se sportem, konkrétně s tenisem. Na kurtech trénuje údery a za plotem ji radí otec, co má dělat, a přitom se rozčiluje, jak to hraje. Tereza říká, že k tenisu ji přivedl otec, ale loňského roku přestala pod ním trénovat.
Nyní trénuje s Jakubem Slánským. Její tréninkové penzum je tak čtyři až šest hodin denně, k tomu ještě fyzická příprava a potom psychologické otužování. To říká pod okny Jakuba, kterého filmuje na kameru.
Po příchodu domů chvíli relaxuje. Dál hovoří o sobě – ve škole problémy nemá, dostala individuální plán učení. Matka ji mezitím přinese nějaké pití a pak ji promasíruje. Tereza si potom pouští nahrané kazety z kamery, na kterých je Jakub. Odpoledne po tréninku jde za Jakubem na doučování, ale před jeho domem se zasekne a nechce jít dál. Sama říká, že na kluky nemá čas, protože chce tenis dělat vrcholově. Na tréninku se jí Jakub ptá proč nepřišla, ale Tereza se odmítne o tom bavit. Opět si pouští kazety s Jakubem.
Jak sama hovoří, za největší úspěch považuje účast ve finále na turnaji v Turíně, což bylo juniorské mistrovství Evropy a čvrtfinále na mistrovství žen.
Tereza čeká na Jakuba v šatně, ten je překvapen. A ještě víc, když po něm chce, aby ji zbavil panenství. Když se Jakub zdráhá, Tereza se svlíkne. Nechce ty serepitičky kolem, chce jenom „odblanit“. Jakub si raději sebere věci a odejde.
Večer jde spát k matce, ta ji utěšuje, aby se juniorek nebála. Má natrénováno, tak raději ať se na to pořádně vyspí.
Tereza dál hovoří - vytkla si za cíl 20 místo v tenisovém žebříčku. Zatím je ale u gynekologa, kde požaduje odstranit panenskou blánu, aby už mohla hrát za ženy.
Odpoledne sedí s otcem u televize a sleduje tenisový přenos.

Edward52 a jeho archív, volně podle filmu


Autor: Edward52

Popis / Obsah / Info k filmu Naděje zítřka
Je jí patnáct. Je nejlepší ve všem. Především v tenise. Tedy alespoň v okrese. Prozatím. Otce miluje a nenávidí. Matku miluje a nenávidí. Ona je centrem všeho-rodiče mají jen ji. Takže, kdo jiný by měl být ten nejlepší... Ironická, pro někoho možná až krutá studie úspěchu a jeho extrémních důsledků. Podívejte se! Třeba se náhodou poznáte.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

11:15 - 12:15

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:15 - 12:20

14 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama