Zari
ohodnotit

Na pytlácké stezce

Další název:
Tudy vedou stezky... (prac. název)
Rok:
1979
Délka:
73 minut
Premiéra v ČR:
11/1979
„Nezapomenutelný Tomáš Holý ve druhé části volné trilogie o dobrodružstvích malého Vaška uprostřed uprostřed šumavské přírody.“
Popis / Obsah / Info k filmu Na pytlácké stezce



Hajný Straka dostane dopis, že Vašek o prázdninách nedorazí, protože pojede s rodiči na dovolenou k moři. Je mu to líto, na vnuka se moc těšil. Netuší, že chlapec do Bulharska jet nechce, a proto tajně utekl z domu a vypravil se za ním do útulné šumavské hájenky. Zatímco se Vašek seznamuje se změnami, k nimž během minulého roku došlo, Straka s kolegou Antošem se snaží odhalit pytláka, který začal v revíru řádit. Postupně podezírá lovce zmijí Perníkáře, kterému nikdo neřekne jinak než Zmiják, dva veselé trempy i mladého řidiče, přezdívaného Čahoun. Když objeví čerstvě nastražené oko, rozhodne se na pytláka číhat. Vaška, který mu nese na číhanou zásoby jídla, však překvapí bouře. Ukryje se v krmelci, stejné místo k úkrytu si však vybral také pytlák.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Na pytlácké stezce



Další dobrodružství malého Vaška nás zavede opět do šumavských lesů.
Hajný Straka právě dostal dopis, že Vašek letos nepřijede, protože pojede s rodiči na dovolenou k moři. Je mu to líto, protože se na vnuka těšil. Netuší, že Vašek do Bulharska jet nechce, a proto tajně utekl z domu a vypravil se za ním, do útulné šumavské hájenky. Zatímco se Vašek seznamuje se změnami, ke kterým za ten rok došlo, Straka s kolegou Antošem se snaží odhalit pytláka, který začal v revíru řádit. Postupně podezírá lovce zmijí Pernikáře, kterému ovšem nikdo neřekně jinak než Zmiják, dva veselé trempíky i malého řidiče přezdívaného Čahoun. Když objeví čerstvě nastažené oko, rozhodne se na pytláka číhat. Vaška, který mu nese na číhanou zásoby jídla však překvapí bouře. Ukryje se v jednom krmelci, stejné místo k úkrytu si však vybral pytlák.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Na pytlácké stezce



Film je volným pokračováním snímku Pod jezevčí skálou. Opět se setkáme s hajným Strakou a jeho vnukem Vaškem, který, než by jel do Bulharska na dovolenou s rodiči, raději tajně odjede k dědovi. Tentokrát Vašek pomáhá dopadnout pytláka, který se objeví v dědově revíru. Stane se plno nečekaných událostí a hajný si uvědomí, jak nebezpečné pro Vaška byly. Proto, když telefonuje snacha, řekne jí, aby si pro Vaška přijela. Pojede tedy Vašek nakonec do Bulharska…?

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Za trnkovým keřem (1980)

 Za trnkovým keřem (1980)
Za trnkovým keřem n
 
Žánr: rodinný / dětský
Země: Československo
Režie: Václav Gajer

(pokračování)

Pod Jezevčí skálou (1978)

 Pod Jezevčí skálou (1978)
Pod Jezevčí skálou n
 
Žánr: rodinný / dobrodružný / dětský
Země: Československo
Režie: Václav Gajer

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

23 minut již uběhlo
127 minut zbývá do konce

ČT2 - Zveme vás... na výlov rybníka

02:25 - 03:00

13 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:55 - 03:00

43 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

53 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama