Zari
ohodnotit

Na mléčné dráze

Na mlečnom putu

Další název:
Love and War; Na mliečnej ceste (SK); On the Milky Road
Rok:
2016
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
11.5.2017
„Divoká balkánská romance.“

Komentáře k filmu Na mléčné dráze

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2019
Emir Kusturica patří   bezesporu k největším   režisérským osobnostem   současného filmařského   světa. I tento příběh je   plný symboliky a poetiky,   velkou roli ve filmu hrají   opět zvířata. Od jestřába   věrně provázejícího   hlavního hrdinu Kostu, po   jeho osla (nikdy jsem ještě   neviděl takhle uhánět osla   s jezdcem a nákladem), až po   zmasakrované stádo ovcí   nebo husy ve vaně s krví.   Stejně jako vždy je film   plný balkánské lidové   hudby a tance, to je moje   parketa. Situování děje do   doby jugoslávské občanské   války, což je dodnes pro mě   ožehavé téma z důvodu   přátel na různých   stranách, mě vždy velice   zajímá. Ve filmu není   motivace tak zdůrazněná,   ale zůstává krutost a   nepochopitelná nenávist.   Kusturica se hlavní role ve   svém vlastním filmu zhostil   dobře, znám ho více v   podobě, kdy se objeví jako   Kosta po patnácti letech   (srbský četník). Monica   Bellucci je stále kočka, ale   v menší roli nejvíce vynikl   Predrag "Miki"   Manojlovič. Jeho vysloužilý   žoldák Žaga, zjizvený a se   zakaleným okem, vnese do   příběhu správný drive.   Chvílemi si film zahrává   až s pohádkovými nebo   baladickými motivy, motýl ve   studni, let milenců v objetí   z koruny mohutného stromu   atd. Film se pro mě stane   dalším příběhem, na   který se vždy rád   podívám, i když Kusturica   natočil i lepší.
PhyllisDietrichson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2020
Podle povídky V hadím   objetí z Kusturicovy knihy   Cizinec v manželství.   Kratká knižní předloha je   mnohem syrovější, dlouhá   stopáž filmu ji rozmělňuje   a učesává.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - F.L. Věk (1970) [TV seriál]

10:40 - 11:30

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

10:15 - 11:20

39 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:50 - 11:45

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael Greene

Greene Michael

Naposled navštívené:
Michael Greene

Greene Michael