Zari
ohodnotit

Na konci světa

End of the Spear

Další název:
Walk His Trail (prac. název)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
108 minut
„Strhující dobrodružný velkofilm o střetu dvou civilizací.“

Obsah filmu Na konci světa

 
Ekvádorský prales roku 1943. Skupinka misionářů z organizace SIL International se vydává za domorodým kmenem žijícím v deštném pralese v povodí Amazonky. Jejich putování však končí tragédií. Misionáři, kteří přišli indiány zachránit a vysvobodit jejich duše, jsou za svoji obětavou práci zabiti. Rok 1965 – rodiny zabitých přicházejí do osady a několik měsíců žijí společně s domorodci.

Silně emotivní příběh podle skutečných událostí, nádherná příroda, úchvatné letecké záběry, skvělá hudba a autentický příběh o střetu dvou kultur. Je člověk schopen spřátelit se s těmi, kdo zabili jeho rodinné příslušníky a známé?

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2019
Jestli toto napsal sám život, tak už se může   opravdu stát cokoliv. Těžko říct, jak bych se   sám zachoval, kdyby mně pár maníků z pralesa   zabilo fotra. No rozhodně bych s nima asi nepil   kafe.
Káždopádně je to velmi silný   příběh.
Chvílemi mně to přišlo takové   dost dokumentární, ovšem asi to tak mělo být.
Matematicka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2013
Tak trochu jiný film...
Tento film je v mnohém jiný... Na první pohled   je znát jistá "neprofesionalita", či   snad "pohrdání filmovými konvencemi"   a také velká dávka naivity, která provází   celý film. Některé záběry džungle   (obzvláště ty letecké) ve spojení s hudbou   mohou působit až kýčovitě. Film, vyprávěný   "vševědoucím vypravěčem", který   už jaksi všechno dopředu ví, navíc nepůsobí   příliš dramaticky, spíše jako dokument. Přes   to všechno může film zanechat v divácích   otázky, což považuji za klíčové. Jak je to   možné? Oběť i ochota odpustit nadšených   misionářů působí značně naivně, ale   paradoxně (?) přináší své plody... To stojí   za zamyšlení a díky tvůrcům tohoto filmu za   něj.

Zajímavý komentář: Faye.
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Nádherná příroda, úchvatné letecké   záběry, krásná hudba a ( prý) autentický   příběh o střetu dvou kultur. Skupinka   misionářů (přiznávám, že smysl jejich mise   mi zůstal až do konce filmu utajen) jejichž   první setkání s domorodým kmenem, žijícím v   deštném pralese v povodí Amazonky, končí   tragédií... A tady začíná už jiný příběh   ... „Můj otec ztratil život na konci oštěpu   ... a bylo to na konci oštěpu, který spojil mě   a Mincayaniho...“


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Na konci světa (2005)Na konci světa (2005)Na konci světa (2005)Na konci světa (2005)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
E. von Richter

Richter E. von

Naposled navštívené:
E. von Richter

Richter E. von