Zari
ohodnotit

Na druhý pohled [TV film]

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
70 minut
„Příběh ze současnosti o dramatickém sváru dvou bratrů. Nesentimentálně a tvrdě řeší otázku viny a odpovědnosti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Na druhý pohled
POZOR, SPOILER

Kluk si u stromu zapaluje cigárko, když jej někdo napadne a pobodá jej. U oběti je nalezen malý kluk Emil s nožem v ruce...

Po dvaceti pěti letech přiváží policie k domu Karla Langa jeho syna Marka. Měl opět průšvih. Karel má ještě ženu Janu a dceru Lucii. Sám má nějaké zdravotní potíže a lékař mu sděluje, že bude muset zůstat v nemocnici. Tam se dozví ne zrovna příjemná fakta, která jej přinutí pozvat svého bratra Emila, se kterým se dvacet pět let nestýkal. Ten žije z ruky do úst, platí alimenty a žije na ubytovně. Po chvilce zdráhání a nedorozumění však nakonec Emil k bratrovi jede. Zde vzpomíná na to, jak jej naši u toho pobodaného kluka, za což seděl v kriminále. Ale také se zde blíže seznámí s celou rodinou.

Pak se dozví, proč si jej bratr pozval. Chce po něm, aby mu daroval ledvinu. Emil souhlasí, ale jen pod podmínkou, že Karel řekne, jak to tehdy bylo doopravdy. Totiž že toho kluka pobodal on, ale vinu na sebe vzal Emil. Karel přiznání odmítá. Raději nabízí Emilovi vydání knihy, nebo peníze a Emil to nechce.

Zvítězí strach před smrtí nad sobectvím a přetvářkou?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Na druhý pohled
V úzké pochmurné uličce mezi garážemi hodí jeden výrostek druhému přes hlavu pytel, pak do oběti kope a nakonec ji svou nedospělou rukou dvakrát bodne. Když se přiblíží náhodný svědek, vidíme nad probírají­cím se zakrváceným chlapcem stát kluka s krvavým no­žem v ruce. Stalo se to v roce 1985. Hlavní část příběhu se ale odehrává v současnosti: Karel Lang je úspěš­ným podnikatelem ve stavebnictví v malebném městě, který se po letech setkává se svým bratrem Emilem, jež se právě vrací z vězení. Před divákem pomalu vyplouvá na světlo rodinné tajemství…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Na druhý pohled
Televizní drama ze současnosti od nového autora Romana Vojkůvky, které se nesentimentálně a tvrdě zabývá otázkou viny a odpovědnosti. Jde o konflikt dvou bratrů v podání herců Davida Matáska a Tomáše Dastlíka, z nichž jeden se provinil a druhý si odpykal trest. Po dvaceti letech se setkávají za dramatických okolností. V dalších rolích se objeví Vanda Hybnerová, Jan Fanta nebo Igor Bareš. Poprvé si ve filmu zahrála i dcera herců Vandy Hybnerové a Saši Rašilova Josefína Rašilovová.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

3 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

3 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama