Zari
ohodnotit

Muž v povětří

Další název:
Ticho po pěšině
Žánr:
Rok:
1955
Délka:
80 minut
Premiéra v ČR:
20.1.1956
„Silvestr Čáp se pokouší vynalézt věčnou zápalku. Svými pyrotechnickými experimenty tak dostává celé městečko do varu…“
Popis / Obsah / Info k filmu Muž v povětří
POZOR SPOILER!

U městečka Krásnov předvádí pan Silvestr Čáp svou trhavinu. Také mluví o věčné zápalce. Nato si stopne autobus a přisedne si k cestujícímu, jedoucímu do Krásnova na dovolenou. Čáp mu radí, aby se vrátil. Tohoto cestujícího, pana Pláňku, čeká již místní prodavač Zatrapa. Pláňka má u něj bydlet. Zatím je Čápovi nařízeno zničit své zásoby třaskavin, což on ihned učiní. Na námluvy k němu přichází nápadník jeho dcery Pospíchal, ale je otcem vyhozen, protože považuje věčnou zápalku za hloupost. Také se postaví proti tomu, aby mu bylo dáno vyznamenání. To naštve Čápovu dceru a pohádají se. Silvestr je požádán, aby udělal pro továrnu se sirkami, kde léta pracoval, ohňostroj. On sice nechce, ale nakonec na to přistoupí. Jenže je to spousta práce a o Čápovi se začíná hovořit ve městečku jako o generálním řediteli. Ten se podívá i do místního muzea je spokojen. A zatím je ku pomoci poslán Pospíchal. Opět se s Čápem rafnou a Pláňka nechtěně spouští ohňostroj. Zdá se, že nový se do slavnosti stihnout nedá. Navíc se Čáp v Praze dozví, že jeho věčnou sirku vyrobit nelze. A když je ve vodě nalezen jeho klobouk, začíná se hledat jeho mrtvola…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Muž v povětří
Klid a pohodu městečka Krásnov často narušuje různými pokusy vynálezce Čáp, jehož cílem je objevit věčnou sirku. Při jeho pokusech se z okna valí dým a zápach, provázené detonacemi. Někteří lidé se tím baví, jiní mají strach o svůj život.

V českém filmu se objevily naposled Hana Vítová a Růžena Šlemrová - jako by už pro ně dál nebyly role. H.V. se ještě mihla v německém filmu Dům v Kaprové ulici, který se v roce 1964 natáčel v Praze.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chvíle pro písničku (1977)

10:15 - 10:35

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

63 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dennis Quaid

Quaid Dennis

Naposled navštívené:
Dennis Quaid

Quaid Dennis