Zari
ohodnotit

Muž na laně

Man on Wire

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
1.9.2009

Komentáře k filmu Muž na laně

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Strašně dlouho se mi do Man   on Wire nechtělo, protože na   dokumenty si moc nepotrpím.   Nakonec na jeho zhlédnutí   ale došlo a já nelituju.   První minuty jsem jen   nechápavě vraštila obočí,   ale pak si i mě Philippe   Petit získal svým   nakažlivým přístupem pro   svou vášeň -   provazochodectví. Už jen   při pouhém sledování fotek   z nebeských výšin se ve   mně zvedal obdiv a respekt.   Věděl, že se lano bude   houpat, vědel že bude foukat   vítr, byl si vědom všech   možných překážek, a   stejně se na WTC vyšplhal a   tu vzdálenost mez Severní a   Jižní věží překonal.   Právě ta neustálá   blízkost smrti, kterou se   povedlo převést i do filmu z   Man on Wire dělá velmi   příjemnou podívanou.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2017
Miluju filmy s Josephem   Gordon-Levittem. Milovala jsem   ho už od dob "10   důvodů, proč tě   nenávidím", pasovala   jsem ho k sympaťákům po   boku Heatha Ledgera, tak   nějak nátlakem osudu sleduji   jeho rozkvět. V čem se   ukáže, to má nějaký   hlubší smysl, to je podané   prostě nějak jinak, s   nějakou duší, mluveným   doprovodem, na pomezí reality   i ne. Tento film mi dal   další jméno - Philippe   Petit. Jaká hanba, že jsem o   někom takovém neměla ani   potuchy. Jaká hanba, že se   jeho čin zastřel   teroristickými útoky.   Možná způsob, jakým on   pokořil Dvojčata (a vdechl   jim tak duši, jak bylo ve   filmu vyřčeno, paradoxně k   tomu, jak jim nakonec hmotu   teroristi uzmuli - ale duše   stále přežívá, že (-:),   by se mělo oslavovat ne ku   zapomnění 11.9. 2001, ale ku   vzpomínce na to   transcendentní,   fascinující. Ano, tento film   je vlastně jen návod. Je to   jako se koukat 2 hodiny na   postup přípravy a pečení   kachny. Otázkou je, zda se   takový návod hodí na 2h   film. Zda si zaslouží   vysoké bodové hodnocení.   Zda toto hodnocení nebude   produktem emocí v souvislosti   s 11.9. Zda to bude mít   nějaký smysl, anebo, zda by   takový film měl smysl, kdyby   11.9. nebylo. Nakonec i na mne   zapůsobily emoce, zejména   závěrem filmu o vstupence   bez omezení na toto omezené?   neomezené? místo?   časoprostor? či co? Čímž   vyvstává polemická otázka   o existenci / neexistenci, o   té které úvaze Dvojčat,   jako věci, osoby, nebo čeho?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:45 - 16:35

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerova tajná bomba

15:20 - 16:05

34 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

24 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

24 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Filmové písničky Hugo Haase

Filmové písničky Hugo Haase
Filmové písničky Hugo Haase

Brandon Thomas

Thomas Brandon

Naposled navštívené:
Filmové písničky Hugo Haase

Filmové písničky Hugo Haase
Filmové písničky Hugo Haase

Brandon Thomas

Thomas Brandon