Zari
ohodnotit

Muž, který se spustil [TV film]

Žánr:
Rok:
1974
Délka:
43 minut
„Jan Hrušínský a Jelena Šebestová v úsměvné hudební komedii o mladé lásce a jejich překážkách.“
Popis / Obsah / Info k filmu Muž, který se spustil
Bedřicha Kalouse nenapadne nic jiného, než poslat přání ke sňatku na smutečním oznámení. Na poště vzbudí pozornost a všimne si ho Hanka, pracovnice přepážky. Když Béďa v práci natírá zábradlí na Nuselském mostě, všimne si Hanky na balkóně daleko pod ním. Je to láska na druhý pohled a Bedřich začne pravidelně navštěvovat poštu a pod různými nesmyslnými záminkami kontaktovat Hanku (např. posílá sám sobě poštou desetikorunu atd.).

Hanka zprvu jeho pozornost odmítá, ale vytrvalost zapracuje a začnou spolu chodit. Do hry se vloží táta Hanky, který je posedlý svatbami (oddávající úředník) a je přímo lačný poznat dceřina nápadníka. Bedřich chce Hanku konečně poznat "blíže" a tak se "spustí". Z Nuseláku po provazovém žebříku na balkon své milované. Jak to ale dopadne a dočká-li se tatík svatby dcery je pointou příběhu.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Muž, který se spustil
Poslat svatební gratulaci na formuláři pro smuteční oznámení, s tím Bedřich Kalous (J. Hrušínský) na místní poště neuspěl. Zato se tu prvně setkal s Hankou (J. Šebestová), i když je v tu chvíli dělila přepážka. A byla to lenost staré paní Hrůzové (N. Gollová), která stála za náhodou jejich druhého střetnutí. Bedřich zrovna pracoval s parťákem Mirkem na mostě, když se hluboko pod ním na balkoně starého činžáku krásná poštmistrová zjevila podruhé. Od té doby chodil na poštu stále častěji a vymýšlel si pořád infantilnější výmluvy. Zdálo se, že u ní se svou dotěrností nemá nejmenší šanci, ale co se škádlívá…

Úsměvnou komedii natočil dle scénáře Zdenka Svěráka a Miloně Čepelky v roce 1974 režisér Vít Hrubín.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Troy Vincent

Vincent Troy

Naposled navštívené:
Troy Vincent

Vincent Troy