Zari
ohodnotit

Můj přítel delfín

Dolphin Tale

Další název:
Najsilnejšie puto (SK); Mein Freund, der Delfin
Rok:
2011
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
3.11.2011
„Příběh o přátelství chlapce a delfína, který přišel o ocas...“
Popis / Obsah / Info k filmu Můj přítel delfín
Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Můj přítel delfín
Film Můj přítel delfín byl inspirován úžasným skutečným příběhem a vypráví o Winter, mladé delfíní slečně, jež se chytí do pasti na kraby a přijde o svůj ocas. Ujme se jí samotářský jedenáctiletý chlapec Sawyer. Poprvé se setkávají v mořském rehabilitačním centru Clearwater Marine Aquarium, kde zachráněný delfín nyní žije. Sawyer (Nathan Gamble) dá dohromady svou rodinu a přátele a společně se snaží přesvědčit průkopnického lékaře (Morgan Freeman), aby vytvořil speciální protézu, díky které bude delfín znovu moci plavat. V tomto inspirativním rodinném dramatu z dílny herce a režiséra Charlese Martina Smithe a producentů úspěšného filmu Zrození šampiona si zahrál také Harry Connick Jr. jako mořský biolog, jenž delfína zachránil a Ashley Judd coby chlapcova matka. Delfín Winter hraje ve filmu sám sebe!

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Můj přítel delfín
Malý chlapec Sawyer Nelson zrovna moc dobře ve škole neprospívá. Nemá žádné kamarády a uzavírá se v dílničce se svými modely. I jeho jediný kamarád, bratranec, špičkový plavec, odchází do armády.

Jednoho dne na pobřeží narazí na zraněného delfína a postupně se s ním skamarádí. Delfín Winter žel přijde kvůli zranění o svůj ocas.

Sawyer a jeho nová upovídaná kamarádka z mořské nemocnice Hazel chtějí svého delfína zachránit. Jak to ale udělat, aby dokázal znovu plavat a jak zachránit nemocnici před zrušením?

Dokáže jim pomoci vojenský specialista (Morgan Freeman), který léčí také nešťastného bratrance?


Autor: RM

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Můj přítel delfín 2 (2014)

 Můj přítel delfín 2 (2014)
Můj přítel delfín 2 n
Dolphin Tale 2
Žánr: drama / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Charles Martin Smith

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

24 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Slůně v nesnázích (Zoo)

Slůně v nesnázích
Zoo

Naposled navštívené:
Slůně v nesnázích (Zoo)

Slůně v nesnázích
Zoo