Zari
ohodnotit

Můj brácha má prima bráchu

Žánr:
Rok:
1975
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1975
„O trampotách první lásky a podnikavém sourozenci...“
Popis / Obsah / Info k filmu Můj brácha má prima bráchu



Plochodrážní jezdec Honza Pavelka suverénně vyhraje důležitý závod. Úspěšně se zbaví kamarádů, kteří to s ním chtějí oslavit, protože doufá, že stráví noc se svou dívkou Zuzanou Vránovou. Schůzka však nedopadne podle jeho představ a dvojice se pohádá. To neunikne Honzovu mladšímu bratrovi Martinovi, kterému nikdo neřekne jinak než Prcek. S pomocí kamarádky Pavlínky se rozhodne tvrdohlavého staršího bratra se sympatickou Zuzanou usmířit. Jejich první plán s lístky do kina sice nevyjde, ale dlouhé snažení nakonec přece jen dojde úspěchu. Možná až nečekaného, protože Honza krátce poté rukuje na vojnu a Prcka čekají nové starosti, když zjistí, že Honzovo a Zuzanino usmíření nezůstalo bez následků. Rozjede se za bráchou do kasáren, aby ho informoval o úspěchu jeho usmiřování. Honza se rád se Zuzanou ožení, netroufá si to však napsat rodičům, a tak je zase na Prckovi, aby vše zařídil nejen doma, ale také u Zuzaniných rodičů. Ani poté, co všechno dobře dopadne a nastane svatební den, není problémům konec, a tak má Martin opět plné ruce práce.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Můj brácha má prima bráchu



Opravář televizorů Jan Pavelka se zamiluje do krásné studentky Zuzany, tráví spolu romantické chvíle první lásky, ale nedočkavý Honza požaduje daleko víc. Bojácnější Zuzana s ním prožívá motocyklové závody,raduje se z jeho vítězství, ale z opravdového milostného vztahu má strach, což ji uražený Honza vyčte. Dojde mezi nimi k roztržce, kterou se snaží zažehnat Honzův mladší bratr Martin, nazývaný Prcek. Nejprve chce rozhádanou dvojici usmířit v kině, potom pozve svého bratra k Vránovým domů pod záminkou opravy televize. Jenže rodiče Zuzany odjíždějí na víkend a tak i přes dívčiny obavy se s Honzou poprvé milují... Za několik týdnů odjíždí branec Pavelka na vojnu a Zuzana zjistí, že je těhotná. Je nešťastná a zoufalá, přestane Honzovi psát a ten pověří svého bráchu,ať mu přítelkyni ohlídá. Prcek Zuzku kontroluje (se svou spolužačkou Pavlínou) dokonce i v tanečních a potom se dozví, v jakém maléru Honza lítá. Poradí se o všem s lékařem, kterého zprvu vyděsí, potom se originálním způsobem (stopne si díky falešné sádře samotného ministra zemědělství) dostane za bratrem do kasáren, kde spolu proberou, co dál. Nejdříve se tuto novinu dovědí Pavelkovi, matka lamentuje, otec se rozhodne situaci razantně vyřešit-požádá Vránovy o ruku Zuzany pro svého syna. Obě matky jsou zprvu vyděšené, ale nakonec nejsou ani první ani poslední, kdo spěchá s vdavkami. I poslední Honzův prohřešek-žení se totiž na matčino přání v civilu- Martin zvládne bravurne a bratrovi sežene potřebné povolení, příběh mladé lásky pokračuje (a končí) svatbou.


Autor: Angelika2808

Popis / Obsah / Info k filmu Můj brácha má prima bráchu



Rodinná komedie Můj brácha má prima bráchu vypráví o trampotách první lásky.
Zuzana chodí ještě do školy, Honza má před vojnou. Oba jsou v citových vztazích nováčky a tak nemají o konflikty nouzi. Naštěstí má Honza mladšího bratra Martina, který jim z vlastní vůle dělá jakéhosi prostředníka, a který se osobitým způsobem přičiní o to, že všechno nakonec dobře dopadne…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Můj brácha má prima bráchu



Rodinná komedie o rodičích nastávajících rodičů a také podnikavém mladším sourozenci, který napravuje chyby, omyly a nedorozumění těch starších. Příjemná a zábavná podívaná pro nepříliš náročné.

Autor/Zdroj: /Popis


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Brácha za všechny peníze (1978)

 Brácha za všechny peníze (1978)
Brácha za všechny peníze n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Stanislav Strnad

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Thomas Vinterberg

Vinterberg Thomas

Erin Berry

Berry Erin

Annie

Annie
Annie

Naposled navštívené:
Thomas Vinterberg

Vinterberg Thomas

Erin Berry

Berry Erin

Annie

Annie
Annie