Zari
ohodnotit

Mrtví neumírají

The Dead Don't Die

Další název:
Die Toten sterben nicht; Mŕtvi neumierajú
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
4.7.2019
Popis / Obsah / Info k filmu Mrtví neumírají
Jim Jarmusch, ikona amerického nezávislého filmu, uspořádal největší zombie sešlost v historii. V hororové komedii Mrtví neumírají se invazi příliš živých nebožtíků postaví první herecká liga v čele s Billem Murraym, Tildou Swinton nebo Adamem Driverem.

Americké městečko Centerville je ospalá díra, v níž stárnoucí šerif Robertson (Bill Murray) netrpělivě odpočítává zbývající dny do důchodu, protože nudit se člověk může i bez koltu za pasem. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak stále doufá, že se k nějakému pořádnému vyšetřování jednou dostane. Zasloužil by si to, protože jako první vytuší, že ty dvě ošklivě zavražděné dámy z místního bistra mají na svědomí zombie. Jindy by se mu zkušenější kolega vysmál, ale dnes ne. V městečku se totiž odehrává mnohem víc podivností, například slunce nezapadá, kdy by normálně mělo, do pohřebního ústavu nastoupila divná ženská se skotským přízvukem a samurajským mečem (Tilda Swinton), a rasistickému farmáři Millerovi (Steve Buscemi) začal mizet dobytek. A když na městečko konečně padne noc, z předtuchy se stane jistota. Nejrušnějším místem Centerville se v tu chvíli stává hřbitov, jehož obyvatelé právě procitli a dostali chuť na čerstvé maso. A muži zákona tuší, že dneska je čeká přesčas.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Mrtví neumírají
Jim Jarmusch, ikona amerického nezávislého filmu, zorganizoval najväčšiu zombie stretávku v histórii filmu. V hororovej komédii Mŕtvi neumierajú sa invázii živých mŕtvoliek postaví prvá herecká liga na čele s Billom Murraym, Tildou Swinton alebo Adamom Driverom.

Americké mestečko Centerville je ospalý zapadákov, v ktorom starnúci šerif Robertson (Bill Murray) netrpezlivo odpočítava zostávajúce dni do dôchodku, pretože nudiť sa človek môže aj bez revolveru za pásom. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak stále dúfa, že sa k nejakému poriadnemu vyšetrovaniu niekedy dostane. Zaslúžil by si to, pretože ako prvý vytuší, že tie dve škaredo zavraždené dámy z miestneho bistra majú na svedomí zombie. Inokedy by ho skúsenejší kolega vysmial, ale dnes nie. V mestečku sa totiž odohráva omnoho viac zvláštností ako napríklad slnko nezapadá vtedy keď by normálne má, do pohrebného ústavu nastúpila divná ženská so škótskym prízvukom a samurajským mečom (Tilda Swinton), a rasistickému farmárovi Millerovi (Steve Buscemi) začal miznúť dobytok. A keď na mestečko konečne príde noc, z predtuchy sa stane istota. Najrušnejším miestom Centerville sa stáva cintorín, ktorého obyvatelia práve precitli a dostali chuť na čerstvé mäso. A muži zákona tušia, že dnes ich čaká poriadne dlhá služba.

CinemArt SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Po krk v extázi (Layer Cake)

Po krk v extázi
Layer Cake

Naposled navštívené:
Po krk v extázi (Layer Cake)

Po krk v extázi
Layer Cake