Zari
ohodnotit

Mrkáček Čiko

Rok:
1982
Délka:
71 minut
Premiéra v ČR:
1.6.1983
„O přátelství dvou chlapců a psa.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mrkáček Čiko



Roman Hlava je nervózně mrkající chlapec. Několik let žil se svými rodiči v Latinské Americe, kde jeho otec působil jako diplomat. Přehnané nároky afektované matky neprospívaly chlapcově sebedůvěře. Po návratu z ciziny do Čech se Roman velmi obtížně zapojuje do kolektivu a získává přezdívku Mrkáček. Až na neplánovaném pobytu s dětským oddílem objevuje hoch krásný svět přírody a konečně se cítí volným a šťastným. Zbaví se tam i neurotického tiku a získá novou přezdívku.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Mrkáček Čiko



Lyrický příběh o přátelství dvou chlapců a psa.
Renomovaná autorka filmů pro děti Věra Plívová-Šimková spojila ve svém snímku Mrkáček Čiko dvě závažná témata: vztah člověka a přírody a problematiku nesprávné výchovy, jež má neblahý vliv na dětskou psychiku. Desetiletý Roman žil několik let s rodiči v Latinské Americe, kde byl jeho otec diplomatem. V zahraničí ho učila afektovaná matka a její přehnané nároky zasáhly chlapcovu sebedůvěru. V Čechách se Roman velmi obtížně zapojuje do kolektivu a získává přezdívku Mrkáček. Vše se ale začne měnit na neplánovaném pobytu v přírodě s dětským oddílem.
Distributor DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Mrkáček Čiko



Příběh desetiletého neurotického v cizině vychovaného chlapce, trpícího očním tikem. Po návratu do vlasti si najde kamaráda a prožije s ním a s pionýrským oddílem hezké prázdniny v přírodě, uklidní se a zbaví se své vady.Autor/Zdroj: /Popis


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

05:30 - 05:45

2 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:05

37 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického

05:10 - 05:59

22 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama