Zari
ohodnotit

Mořské panny

Mermaids

Další název:
Mořské víly; Morské víly (SK)
Rok:
1990
Délka:
105 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Mořské panny
I na 60. léta není Rachel Flaxová zrovna obyčejná matka. Ani poslední vztah se jí příliš nevydařil, a tak nesmlouvavá a značně výřečná Rachel sebere dvě dospívající dcery a stěhuje se s nimi na východní pobřeží, kde chce začít znovu. Starší dcerka Charlotta je právě ve věku revolty, takže to mezi ní a matkou pořádně jiskří. A ta mladší zatím jen nahlas sní o tom, že jednou bude mistryní světa v plavání. Po příchodu do nového domova se ale ledacos změní. Charlotta se bláznivě zamiluje do zaměstnance místní kongregace a ani její matka nezůstává pozadu – seznámí se s osamělým obchodním zástupcem Louem. Rodinné hádky ale mohou pokračovat i tak.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 01.01.1995 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mořské panny
"Mořské panny" jsou tři členky nezvyklé rodiny. Rachel Flaxová je osamělá žena v nejlepších letech, která se snaží vychovávat své dvě dcery a která ještě chce mít čas na zálety. Dělá sice nepoživatelné chlebíčky, ale jinak s dětmi skvěle vychází. S její výchovou však bude přece jen něco v nepořádku, jestliže si její patnáctiletá dcera Charlotte myslí, že otěhotnět lze z pouhého polibku. Mladší dcera Kate se
potýká s úplně jiným problémem: touží být mistryní světa v plavání. Jejím otcem je totiž jakýsi přeborník v plavání, kterého její matka kdysi potkala. - Děj hořkosladké komedie režiséra Richarda Benjamina Mořské panny (1990) je zasazen do maloměsta v Nové Anglii počátku šedesátých let. Prostředí a čas dávají filmu o přetěžkém dospívání nezaměnitelnou atmosféru. Snímek by ovšem o třídu klesl nebýt hereckých výkonů tří protagonistek Role povětrné matky perfektně sedí herečce a zpěvačce Cher a Winona Ryderová je jako adolescentní
rozpačitá katolička téměř neodolatelná. Malou Kate hraje Christina Ricciová, která zazářila o rok později ve filmu Addamsova rodina jako zachmuřená dívenka Wednesday. Ani v Mořských pannách se vedle svých starších partnerek rozhodně neztratí.
-Fik- Filmový přehled 1995/4


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mořské panny
Sexy, emancipovaná, cílevědomá a volnomyšlenkářská matka dvou dcer paní Flaxová má slabost pro muže. S každou nevydařenou známostí se všichni stěhují z města do města. East Port, osmnácté městečko v pořadí, rozhodně není na příjezd rodiny Flaxovy připraveno. Proto ho čekají velké změny, stejně jako všechny Flaxovy.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:40 - 22:40

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Kaskadérky

21:50 - 22:55

32 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Comeback (2008) [TV seriál]

22:20 - 22:55

2 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:45 - 22:55

37 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alibi na vodě

Alibi na vodě

Giorgio Gobbi

Gobbi Giorgio

Naposled navštívené:
Alibi na vodě

Alibi na vodě

Giorgio Gobbi

Gobbi Giorgio