Zari
ohodnotit

Modrý anděl

The Blue Angel

Žánr:
Rok:
1959
Délka:
107 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Modrý anděl
Profesor botaniky Immanuel Rath na německé střední škole u svých žáků najde pohlednice s podobiznou Loly-Loly, "Modrého anděla". Vydá se do kavárny, kde se objevuje, aby zjistil, zda tam není některý z jeho žáků a spatří dva z nich. Při jejich pronásledování se setká s Lolou-Lolou a vedoucím souboru Kiepertem. Následujícího večera se vrací a s Lolou se zaplete. Jeho návštěva kavárny a skutečnost, že strávil noc s Lolou, se stane všeobecně známou a on je nucen opustit své místo ve škole. Navzdory protestům svých přátel se ožení s Lolou, kterou zaujme představa, že bude manželkou profesora. Intriky netrvají dlouho, protože Rath kvůli své ženě nemůže sehnat práci. Stává se z něj zlomená postava, která se omezuje na vykonávání příležitostných prací v souboru a žije z výdělku své ženy. Když soubor navštíví jeho rodné město, Kiepert ho využije v kouzelnickém představení jako šíbra, aby přilákal zákazníky z řad svých bývalých studentů a přátel. Lola se setkává s bývalým milencem a když Ratha na jevišti poníží, dovolí bývalému milenci, aby se s ní před zraky jejího manžela pomiloval. Rath se rozzuří a rozhodne se ji uškrtit...

Písně (text, hudba):

Lola Lola - (Ray Evans, Jay Livingston)
Falling in Love Again - (Frederick Hollander)
I Yi Yi Yi Yi I Like You Very Much - (Mack Gordon, Harry Warren)


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Modrý anděl
Renomovaný americký režisér Edward Dmytryk natočil remake filmu Josefa von Steinberga z roku 1930. I u nás známý román spisovatele Heinricha Manna "Profesor Neřád" byl opět převeden na plátno a tentokrát s nevelkým úspěchem.

Příběh zkostnatělého a nerudného středoškolského profesora, který se zamiluje do šantánové hvězdy a nabídne jí sňatek. Teprve potom poznává pravou povahu své ženy, což je všeobecně známý příběh.

Hlavní roli profesora vytvořil Curd Jürgens, v době natáčení filmu jedna z největších světových hereckých stálic. V roli svůdnice May Brittová, která se ve filmu nijak dále neuplatnila.


Autor: curil

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

23:35 - 01:05

19 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

ČT2 - Čtverec (2017)

22:50 - 01:20

64 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:00 - 23:55

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:45 - 00:45

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jak se dělá knížka

Jak se dělá knížka

Naposled navštívené:
Jak se dělá knížka

Jak se dělá knížka