Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Modigliani
Idealizovaný pohled na pařížskou bohému začátku dvacátého století se zaměřuje na poslední rok života Amedea Modiglianiho. Malíř a sochař, počítaný mezi velikány moderního umění, za svého života slávu nepoznal. Na rozdíl od svého rivala a přítele Pabla Picassa dával přednost nespoutanému životu a živoření na úkor bohatství a věhlasu. Proslul svými eskapádami, opilectvím, užíváním drog a četnými románky s ženami, které maloval. Ale právě oddáním ideálu bohémství a nezaprodáním talentu penězům si získal sympatie umělecké komunity. Film se zaměřuje na Modiglianiho vztah s Jeanne Hébuterneovou, dívkou z přísné katolické rodiny, která se do něho osudově zamilovala a porodila mu dceru. Umělec sužovaný zdravotními potížemi a čelící nepřízni Jeanniny rodiny musí začít o svou lásku bojovat. To znamená také naučit se polknout jisté provokace respektovanějších a usedlejších kolegů, přistoupit na hru okolní společnosti a učinit jisté kompromisy. Tím největším je přihlášení se do každoroční pařížské soutěže umělců, které se až doposud vyhýbal, protože mu podobné poměřování tvůrců připadalo pod jeho úroveň. Peníze z vítězství ale můžou zajistit živobytí pro něj, těhotnou Jeanne a jejich dceru. Titulní part bonvivánského malíře ztvárnil Andy Garcia. Role členů pařížské bohémy připadly zpravidla méně okoukaným americkým i evropským talentům jako je Omid Djalili, Hippolyte Girardot, Peter Capaldi či Udo Kier. Manželku Pabla Picassa si zahrála modelka Eva Herzigová

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Modigliani
Děj filmu se odehrává v Paříži začátkem dvacátého století. Umělecká smetánka žije, miluje a soupeří na Montmantru. Zrovna jako dva mladí malíři Pablo Picasso (Omid Djalili) a Amedeo Modigliani (Andy Garcia). Tento italský malíř židovského původu miluje mladou Jeanne Héburteneovou (Elsa Zylbersteinová). Jeanne pochází z přísně katolické rodiny a její otec zařídil pro jejich nemanželské dítě výchovu v klášteře. Aby mohl Amedeo dítě zaopatřit a odvést z ústavní výchovy, potřebuje poměrně velkou částku peněz. Rozhodne se proto v roce 1919 zúčastnit velké pařížské výtvarné soutěže. Stejný záměr ale uskuteční i jeho velký rival Pablo Picasso. Oba dva začnou pracovat na velkých plátnech a celý umělecký svět čeká, co vzejde z jejich soupeření.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Modigliani
Film o dramatickém soupeření italského malíře Modiglianiho s jeho rivalem Pablem Piccasem, jehož manželku ve filmu hraje modelka českého původu Eva Herzigová. Oba dva jsou pevně rozhodnuti se zúčastnit pařížské výstavy, kde vítězi připadne velká suma peněz, a oba namalují nádherné obrazy. Vyhrát ale může pouze jeden. Který z nich to bude?

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Modigliani
Film vypráví o soupeření italského malíře Modiglianiho s jeho největším rivalem Pablem Piccasem. Oba dva se rozhodnou zúčastnit se pařížské výstavy a namalují velkolepá plátna. S vítězstvím je spojena nemalá suma peněz. Vyhrát ale může jen jeden. Který z nich to bude? Piccasovu manželku ztvárnila modelka českého původu Eva Herzigová.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

21:40 - 23:09

15 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

21:55 - 22:25

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

21:45 - 23:10

10 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause

21:40 - 22:40

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Reklama