Zari
ohodnotit

Mise na Mars

Mission To Mars

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
4.5.2000
„Celá staletí jsme hledali původ života na Zemi. Hledali jsme na špatné planetě.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mise na Mars
V roce 2020 vysílá NASA první expedici s lidskou posádkou na planetu Mars. Při průzkumu záhadného objektu dojde k tragédii, po níž se posádka přestane hlásit. Ze Země je k Marsu okamžitě vyslána záchranná mise, které velí Woody Blake a jejímž prvotřídním pilotem je Jim McConnell. Záchranná výprava probíhá podle plánu až do chvíle, kdy je kosmická loď zasažena rojem mikrometeoritů. Neovladatelná loď se řítí do neznáma, ale nedaleko naštěstí prolétá funkční vesmírná sonda. Astronauti se už pouze musejí dostat k ní, potom s ní přistát na Marsu a následně se dostat domů. To však není zrovna jednoduchý úkol.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mise na Mars
Píše se rok 2020 a první pilotovaná raketa s lidskou posádkou úspěšně dosedla na rudou planetu. Krajina na Marsu ale skrývá nečekané tajemství. Katastrofa, která se v blízkosti vesmírné základny rozpoutá, má vražednou sílu. Jediným důkazem ničivé události je fragment zprávy velitele základny. NASA okamžitě vysílá záchranný tým, aby pátral po někom, kdo by snad tu hrůzu zázrakem přežil. Když záchranný tým po mnoha komplikacích konečně přistane na Marsu, odhalí pravdu, která vám vezme dech!


Autor: Lenas

Popis / Obsah / Info k filmu Mise na Mars
Celá staletí jsme hledali původ života na Zemi. Hledali jsme na špatné planetě. Výpravná sci-fi režiséra Briana De Palmy s Gary Sinisem a Timem Robbinsem.
V roce 2020 vysílá NASA první expedici s lidskou posádkou na planetu Mars.
Při průzkumu záhadného objektu dojde k tragédii, kterou přežije pouze velitel posádky Luke
Graham.Ze Země je k Marsu okamžitě vyslána záchranná mise, které velí Woody Blake (Tim Robbins) a jejímž prvotřídním pilotem je Jim McConnell (Gary Sinise). Oba byli při výcviku
nejbližšími přáteli Luka Grahama.
Záchranná výprava probíhá podle plánu, až do chvíle, kdy je kosmická loď zasažena rojem mikrometeoritů. Při riskantním přestupu z neovladatelné lodi do nedaleko prolétající sondy zahyne za dramatických okolností Woody Blake.
Zbylí členové mise zjišťují po přistání na Marsu, že Luke je stále ještě naživu. Čeká na ně ovšem ještě jedno, daleko větší překvapení - nedaleko základního tábora je obrovský objekt mimozemského původu, který vysílá velmi zvláštní signál...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mise na Mars
Zlí jazykové tvrdili, že producent Jerry Bruckheimer (Skála, Con Air, Armageddon, Nepřítel státu, Nebezpečné myšlenky, Top Gun, Krvavý příliv a jiné) nenachází pro rok 1999 a 2000 vhodné látky k natočení. Opak je pravdou. Pro letní sezónu roku 2000 připravuje snad největší projekt své dosavadní kariéry s Nicolasem Cagem v hlavní roli a již sám název napovídá, o čem film bude.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Mise na Mars
Nový film režiséra Briana De Palmy Mise na Mars je ukázkou tradičního pojetí sci fi, jak je v literatuře ustanovil Arthur C. Clarke a ve filmu Stanley Kubrick svým klasickým dílem 2001: Vesmírná odysea (1968). Pojednává o první lidské výpravě na sousední planetu Země a o fiktivním tajemství, jež se tam skrývá. - Poté, co na Marsu podlehne podivné katastrofě první výprava s lidskou posádkou, vyrazí na záchrannou misi další tým astronautů. Ti objeví velitele první výpravy Luka Gra-hama, jenž přežívá v primitivním umělém ekosystému a jemuž se podařilo rozluštit signál, pocházející z vnitřku záhadné obří sochy v podobě dívčího obličeje. Díky pilotovi druhé výpravy Jimu McConnellovi nakonec kosmonauté navážou kontakt s vyspělou civilizací, jež zapříčinila vznik života na Zemi. - Příběh scenáristů Jima Thomase, Johna Thomase a Grahama Yosta těží z nedávno publikovaných teorií o tom, že se na Marsu vyskytuje voda a mohou tam být i podmínky pro život. Brian De Palma se zase v mnohém odvolává na slavné Kubrickovo dílo, zejména důra-zem na popis pobytu lidí v beztížném stavu a ve volném prostoru (např. oprava kosmické lodi a následný nouzový přesun ve skafandrech na okolo letící modul); nemluvě o přímých obrazových citacích (záchranná lod' připomíná vnitřkem i zevnějškem Discovery z Kubrickova filmu a De Palma v ní inscenuje obdobné meditativní sekvence). Ambiciózní snímek ovšem neunesl naivitu dänikertovského ražení, s níž tvůrci podávají odpovědi na otázky o původu života, ani přímočarý sentiment, s nímž autoři vysvětluji tragickou minulost hlavního hrdiny; Gary Sinise se navíc objevil ve velmi podobné roli ve filmu Apollo 13.

Autor/Zdroj: Kubina Zdeno/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vzpoura na Hadí řece

Vzpoura na Hadí řece

Rodáci

Rodáci
Rodáci

Naposled navštívené:
Vzpoura na Hadí řece

Vzpoura na Hadí řece

Rodáci

Rodáci
Rodáci