Zari
ohodnotit

Miluji tě

Wo ai ni

Další název:
I Love You
Země:
Rok:
2002
Délka:
98 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Miluji tě
Yl se poprvé setkal s Ju, když si měla brát jeho nejlepšího kamaráda. Tehdy v noci všichni společně něco vypili a pak si chtěli jít zaplavat. Došlo však k neštěstí - mladík skočil do prázdného bazénu a zabil se. Podruhé ji uvidél v nemocnici, kde Ju pracovala jako zdravotní sestra. Pozval ji na schůzku, následovala další, dvojice se do sebe zamilovala a brzy se konala svatba. Novomanželé se nastěhovali do dívčina pokoje, který sloužil zároveň jako ložnice, obývák, kuchyň i pracovna. Brzy však vypukly první rozmíšky, hádky byly stále častější a prudší. Dívka se chovala nepochopitelně a toužila po neustálém ujišťování, že ji Yi miluje. On si přál mít alespoň chvíli klidu
a vynucoval si ji dětinským trucováním. Ovzduší nabité vzájemným nepochopením houstlo a téměř skončilo tragédií. Teprve poté, oo se jejich cesty rozešly, si oba uvědomili, jak hluboká byla jejich láska.
38. MFF Karlovy Vary


Popis / Obsah / Info k filmu Miluji tě
Baltasar Kortnákur se v souladu se svým studiem na Islandské akademii dramatických umění nejprve věnoval doma i v zahraničí divadelní režii a herectví. Na mezinárodní scéně se prosadil jako herec v temných filmových dramatech svého krajana Fridrika Thóra Fridrikssona Ďáblův ostrvv (1996) a Andělé všehomíra (1999). Jako režisér, scenárista a producent úspěšně debutoval adaptací románu Hallgrímura Helgasona 101 Reykjavik (S milenkou mé matky, 2000), která získala mimo jiné Cenu poroty mladých na MFF v Locarnu a Cenu za objev na MFF v Torontu. Na svém dalším snímku Moře, jenž získal Cenu FIPRESCI na MFF v Istanbulu a islandské ceny Edda za nejlepší film roku 2002, za režii, scénář, zvuk a herecké výkony, se podílel rovnéž jako režisér, scenárista a producent.
38. MFF Karlovy Vary


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mihai Bumbu

Bumbu Mihai

Naposled navštívené:
Mihai Bumbu

Bumbu Mihai