Zari
ohodnotit

Město žen

La città delle donne

Další název:
Mesto žien; La Cite Des Femmes
Žánr:
Země:
Rok:
1980
Délka:
103 minut
„Muž nadsamec, žena všech podob a jejich odvěký svár v mistrovském podání Federica Felliniho.“

Obsah filmu Město žen

 
"VŠECHNY ŽENY JSOU KRÁSNÉ" pravil Mistr Fellini onu věčnou, i když ne vždy vděčnou PRAVDU na transparentu při srocení žen hned v úvodu téhle mistrovské taškařice.

Groteskní hříčka o flirtu jednoho stárnoucího živočišného poživačníka, který utíká z jedné ženské náruče do druhé a při tom pěje ódy na jejich pozadí, se změní v typicky felliniovské putování hlavního hrdiny, režisérova alter ega Marcella Mastroianniho, konfrontovaného se sebevědomými, muži pohrdajícími ženami.

Barvitá podívaní, která obsahuje řadu dekadentních prvků a extravagantních scén, kde divák až do samotného závěru netuší, kde končí realita a začíná halucinace nebo...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
NORTH Video
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
italská
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Město žen >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

RwlBem
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.8.2016
Z různých zdrojů
jsem slyšel chválu na toto zvláštní dílo,   ale já svůj hlas k pochvalnému sboru rozhodně   nepřidám. Možná to autor mínil jako výsměch   feminismu, parodický úšklebek nad všemi   ženskými nectnostmi či současně jedovatý   výsměch mužům feminismu podléhajícím, ale   mě to spíš připadá jako křečovitý slepenec   vyhozených scének, jež režisér narychlo   sebral na zemi ve střižně. Škoda. Námět   dobrý - mohl to být skvělý film. Takhle   končí přesně tam, kam ho vede poslední   záběr.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2011
Velmi cenný film, který je bohužel opomíjen,   pokud je zmíénka o Fellinim a jeho filmech.   Většinou se tak děje v různých   souvislostech.- Vyopadá to, že Felliny správně   odhalil tyto pánské tzrapnosti a navíc ještě   zamotal realitu s konkrétnema a to tak, že je   pro tyto jedince velmi náročné schopné chápat   záměry tvůrce formátu Felliniho, když to   není ani hokej nebo fotbal.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2009
Tak tohle ano. Felliniho energie neustává,   spíše se ještě lépe koncentruje na absurdní   situace. Jediné, co mi přijde trochu zvláštní   je, že se Snaporaz za celou dobu ze snu   neprobudil, to je ponekud nereálné. Ale jinak ty   scény opravdu charakterizují ženské typy,   přestože poněkud výstředně:)


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama