Cerven
ohodnotit

Menaše

Menashe

Žánr:
Rok:
2017
Délka:
82 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Menaše
V srdci komunity ultraortodoxních židů v newyorském Brooklynu se sympatický smolař Menaše, zaměstnanec obchodu se smíšeným zbožím, po manželčině smrti ze všech sil snaží vyjít s penězi a zodpovědně vychovávat svého synka Rievena.

V srdci komunity ultraortodoxních židů v newyorském Brooklynu se sympatický smolař Menaše, zaměstnanec obchodu se smíšeným zbožím, po smrti manželky Ley ze všech sil snaží udržet ve své péči synka Rievena. Protože však jejich tradiční kultura vyžaduje přítomnost matky v každé domácnosti, Rieven má být adoptován svým přísným ženatým strýcem. Rabín se však rozhodne, že Menašemu dovolí strávit týden před zádušní mší za Leu s Rievenem. Během společně stráveného času se otec se synem dojemně sblíží a Menaše tak dostane poslední šanci dokázat svému skeptickému okolí, že je schopným rodičem. Snímek Menaše, který se natáčel tajně uvnitř chasidské komunity, je jediným filmem za posledních sedmdesát let, v němž se mluví převážně jidiš. Jemné a hluboce lidské drama o otci, který navzdory pravidlům chce sám vychovávat syna, také poodhaluje závoj tajemství obestírající stovky pravidel prodchnutý svět hluboce věřících stoupenců židovského pietistického hnutí.

HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Menaše
Sympatický smolař Menaše Lustig, zaměstnanec obchodu se smíšeným zbožím, před rokem ovdověl. Nacházíme se v srdci komunity ultraortodoxních židů v newyorském Brooklynu, kde má rabín právo zamezit dobrosrdečnému muži ve výchově synka, dokud se znovu neožení. Menašeho cesta ke štěstí a vydobytí si respektu ze strany pohrdavě se tvářícího okolí se zdá trnitá, nepravděpodobný hrdina se však nevzdává. Joshua Z Weinstein, debutant na poli hraného filmu, nezapře bohatou zkušenost dokumentaristy ve způsobu, jakým poodhaluje závoj tajemství obestírající stovky pravidel prodchnutý svět hluboce věřících stoupenců židovského pietistického hnutí. Ve svém snímku, kde se před kamerou ocitli převážně chasidští neherci, tak činí s respektem, citem a s jemným, leč pevným předivem autenticity, obtočeným kolem univerzálního příběhu. „Pro komunitu chasidů je typická vážnost a ztišení,“ říká Weinstein. „Zažijete tam ale i spoustu srandy a okamžiků kamarádství, po kterých my všichni toužíme.“

Karel Och
MFF Karlovy Vary 2017


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Stíny tanečního kroku

03:55 - 04:59

55 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Šedesátkové retro

04:40 - 05:10

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 04:59

5 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Rocketman (2019)

02:45 - 05:10

125 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Connie Jones

Jones Connie

Naposled navštívené:
Connie Jones

Jones Connie