Zari
ohodnotit

McLeodovy dcery [TV seriál]

McLeod's Daughters

Další název:
McLeodove dcéry (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2001
Délka:
45 minut, 224 dílů
„Ženské osazenstvo odlehlého dobytčího ranče v samém srdci australského buše dál zápasí o teplo domova a rodinné štěstí.“
Popis / Obsah / Info k filmu McLeodovy dcery
Samotný příběh o jednom odlehlém ranči, ležícím 400 km od nejbližšího města, vznikl podle stejnojmenného televizního filmu z roku 1996. Hlavními hrdinkami jsou sestry McLeodovy, které svede osud a společné dědictví opět dohromady po smrti jejich otce a Tessiny matky. Tess se vrací na rodinnou farmu po letech života ve městě, kam ji v pěti letech matka Ruth odvedla. Na farmě ji po dlouhé době čeká poněkud vlažné přijetí nevlastní sestry. Energická a otevřená Tess se nenechá odradit a začíná sdílet těžký život farmářky spolu s Claire a ostatními děvčaty. Seznamuje se s farmářskými zvyklostmi a novými lidmi. Snaží se dokázat, že farmu lze vést i bez mužské pomoci - to ovšem neznamená, že v jejich životě chybí muži úplně.

Každá ze sester je úplně jiná, mají svoje odlišné životní postoje i povahy. Sbližování obou hrdinek není vůbec jednoduché, ale brzy je spojuje víc než jen společná práce na farmě Drovers Run a touha uchovat rodinné dědictví. Po čtyři generace tu vládli jenom muži. Tess s Claire nyní dokazují, že i ženy dokážou jít za svým cílem. Z hlavních představitelek jmenujme Bridii Carterovou jako Tess a Lisu Chappellovou v roli Claire. Na vzniku seriálu se podílela celá řada režisérů, kteří se střídali v jednotlivých epizodách.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu McLeodovy dcery
Jackovo neúspěšné manželství a následný rozchod způsobí jeho zatrpklost a nechuť k životu. Po návratu z města jeho dcera opětovně naváže vztah ke své sestře a po Jackově smrti se obě pokusí obnovit zaniklý domov.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama