McLeodovy dcery (2001) [TV seriál]

McLeodovy dcery (McLeod's Daughters)
67.1 %
 
 

McLeod's Daughters

Další název: McLeodove dcéry (SK)

    Žánr: drama
    Země: Austrálie
    Délka: 45 min., 224 dílů
„Ženské osazenstvo odlehlého dobytčího ranče v samém srdci australského buše dál zápasí o teplo domova a rodinné štěstí.“
Samotný příběh o jednom odlehlém ranči, ležícím 400 km od nejbližšího města, vznikl podle stejnojmenného televizního filmu z roku 1996. Hlavními hrdinkami jsou sestry McLeodovy, které svede osud a společné dědictví opět dohromady po smrti jejich otce a Tessiny matky. Tess se vrací na rodinnou farmu po letech života ve městě, kam ji v pěti letech matka Ruth odvedla. Na farmě ji po dlouhé době čeká poněkud vlažné přijetí nevlastní sestry. Energická a otevřená Tess se nenechá odradit a začíná sdílet těžký život farmářky spolu s Claire a ostatními děvčaty. Seznamuje se s farmářskými zvyklostmi a novými lidmi. Snaží se dokázat, že farmu lze vést i bez mužské pomoci - to ovšem neznamená, že v jejich životě chybí muži úplně.

Každá ze sester je úplně jiná, mají svoje odlišné životní postoje i povahy. Sbližování obou hrdinek není vůbec jednoduché, ale brzy je spojuje víc než jen společná práce na farmě Drovers Run a touha uchovat rodinné dědictví. Po čtyři generace tu vládli jenom muži. Tess s Claire nyní dokazují, že i ženy dokážou jít za svým cílem. Z hlavních představitelek jmenujme Bridii Carterovou jako Tess a Lisu Chappellovou v roli Claire. Na vzniku seriálu se podílela celá řada režisérů, kteří se střídali v jednotlivých epizodách.

Zdroj: ČT

režie:
Chris Martin-Jones, Ian Gilmour, Karl Zwicky, Steve Jodrell, Geoff Bennett
 
 
hraje:
Aaron Jeffery (Alex Ryan), Rachael Carpani (Jodi Fountain), Bridie Carter (Tess Silverman McLeod), Simmone Mackinnon (Stevie Hall), Myles Pollard (Nick Ryan), Michala Banas (Kate Manfredi), Brett Tucker (Dave Brewer), Sonia Todd (Meg Fountain), Lisa Chappell (Claire McLeod), Jessica Napier (Becky Howard), Marshall Napier (Harry Ryan), Dean O'Gorman (Luke Morgan), Craig McLachlan (Kane Morgan), Jonny Pasvolsky (Rob Shelton), Luke Ford (Craig Woodland), Corey Page (Damien Cosak), Peter Hardy (Phil Rakich), Abi Tucker (Grace Kingston), Doris Younane (Moira Doyle), Zoe Naylor (Regan Mcleod), Richard Wilson (Sean Howard), Xavier Samuel (Jason (1 epizoda v 2003)), David Hoflin (Paul Kendall), Matt Passmore (Marcus Turner), Liam Hemsworth (Damo), Basia A'Hern (Rose Hallová), Dustin Clare (Riley Ward), Sam Healy (Ashleigh Redstaff), Alirio Zavarce, Samantha Tolj (Heather Richardsonová)
 
 
scénář:
Posie Graeme-Evans, Dave Warner, Michaeley O'Brien
 
 
kamera:
Joseph Pickering, David Foreman, Roger Dowling
 
 
hudba:
Alastair Ford
 
 
výprava-architekt:
Tony Cronin
 
 
střih:
Nicholas Holmes, Richard Hindley
 
 
produkce:
Karl Zwicky
 
 
dabing:
Ivana Andrlová (Stevie Hallová)
 
 
výkonný producent:
Karl Zwicky, Posie Graeme-Evans, Kris Noble
 
 
kaskadér:
Amanda Graver, Ingrid Kleinig
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.