Zari
ohodnotit

Matka Tereza - Pero v Boží ruce [TV film]

Madre Teresa

Další název:
Mother Teresa of Calcutta / Matka Tereza
Rok:
2003
Délka:
200 minut
„Inspirující portrét ženy, která vždy stála na straně těch nejslabších.“
Popis / Obsah / Info k filmu Matka Tereza - Pero v Boží ruce
V září 2012 uplyne patnáct let od úmrtí významné řeholnice a misionářky jménem Agnes Gonxha Bojaxhiu (1910–1997), kterou většina planety zná spíše jako Matku Terezu. Dvoudílný životopisný film se zabývá zejména jejím působením v Kalkatě a důležitým rozhodnutím vyjít z bezpečných zdí dívčí klášterní školy do ulic a pomáhat opuštěným, nemocným a umírajícím. Toto rozhodnutí se neobešlo bez konfliktů s vlastním řádem a vyššími církevními představiteli. Sledujeme překážky, které musela Matka Tereza překonat, než jí bylo umožněno založit vlastní řád Misionářek lásky, prostřednictvím vzpomínek se však dozvídáme i o šťastném dětství v Albánii a o povolání, které ji v dospívání motivovalo stát se jeptiškou.
Matku Terezu uznávají věřící i nevěřící jako osobnost, která vždy upřednostňovala činy před slovy a která se nekompromisně postavila na stranu všech společensky vyřazených, ať už to byli sirotci, malomocní nebo umírající. Světu odkázala řád Misionářek lásky, jehož stanovy přikazují dodržovat trojí slib bezúhonnosti, chudoby a poslušnosti a obsahují závazek „dávat se do služeb nejchudších z chudých a oddat jim z hloubi srdce celý svůj život“.
Role Matky Terezy se věrně zhostila Olivia Husseyová, kterou si český divák nejspíše pamatuje jako křehkou Julii v Zeffirelliho zpracování nejslavnější Shakespearovy tragédie.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Matka Tereza - Pero v Boží ruce
Matka Tereza patří nepochybně k nejznámějším osobnostem 20. století. Není proto divu, že její bohatý a naplněný život ovlivnil i mnoho osobností veřejného života a inspiroval velkou řadu umělců. Jedno z filmových zpracování jejího života nyní vychází také u nás. Film Fabrizia Costy sleduje osudy matky Terezy od počátků jejího veřejného působení, a plně tak odhaluje obětavost a odvahu, kterou na cestách Páně tato skromná sestra prokázala a která jí právem vysloužila úctu po celém světě.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - O korálových vílách (1983) [TV...

06:35 - 07:05

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Janne Furch

Furch Janne

Naposled navštívené:
Janne Furch

Furch Janne