Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Mathias Sandorf
Koprodukční zpracování známé verneovky z roku 1963.
Hrabě Matyáš Sándorf (Louis Jordan) je vůdčí osobností revolučního hnutí za svobodu. Díky zradě bankéře Toronthala (Bernard Blier), který se topí v dluzích a dobrodruha Sarcanyho (Renaud Mary), který této slabosti využije, je Sándorf zatčen. Spolu s dalšími vůdci, profesorem Báthorym (Antoine Balpêtré) a lékařem Zathmarem (Antonio Casas) je zatčen guvernérem, hrabětem de Rotenbourg (Francisco Raball), který je shodou okolností zamilován do Sándorfovy dcery Elisabeth (Serena Vergano). Vůdci odboje jsou odsouzeni k smrti a to i na základě toho, že odmítnou zradit další přátele z odboje.
Hraběti Sándorfovi a doktoru Zathmarovi se povede utéct z vězení, profesor Báthory, i díky svému věku, útěk odmítne a je popraven.
Ve vesnici, kam se uprchlíci dostanou, naleznou jak pomoc, tak opět zradu, při které je zastřelen doktor Zathmar. Hrabě Sándorf je na útěku přepaden bandou lupičů, kteří se ho snaží okrást při cestě dostavníkem, sám pak opět musí uniknout četníkům. Dva lupiči Pescade (Daniel Cauchy) a Matifou (Carl Studer) se rozhodnou s ním spojit a pomohou mu dostat se k dalším odbojářům. Hrabě Sándorf chystá revoluci, jeho dcera se však dostane do nebezpečí, když se dostane do rukou dobrodruhovi Sarcanymu, který plánuje se s ní oženit kvůli otcově nezměrnému majetku a neváhá u toho zabít bankéře Toronthala, který odmítne Sándorfa podruhé zradit. Sándorf má však smůlu a u zavražděného bankéře je chycen a obviněn z jeho vraždy. Díky guvernérovi se však s pomocí Pescadeho a Matifoua vydává za dcerou, na což má jen šest hodin, neboť se poté musí vydat do guvernérových rukou.


Autor: Frolíček

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Matyáš Sándor (1979) [TV minisérie]

 Matyáš Sándor (1979) [TV minisérie]
Matyáš Sándor n
Mathias Sandorf
Žánr: dobrodružný / drama
Země: Maďarsko / Francie / NSR / Itálie
Režie: Jean-Pierre Decourt

(remake)

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

1 minut již uběhlo
114 minut zbývá do konce

ČT2 - Moulin Rouge

22:50 - 00:50

61 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

23:40 - 00:40

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:40 - 00:45

11 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Reklama