Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Mandy - Kult pomsty
POZOR, SPOILER

Dřevorubec Red Miller se vrací domů. Zde si vypráví s ženou Mandy Bloomovou. Také jsou spolu na loďce uprostřed jezera. Ona se pak prochází po lesní cestě, když kolem projede auto s podivnými lidmi. Jeden muž ji z auta bedlivě pozoruje. Byl to Jeremiah, který nyní leží na lůžku a hádá se s postarší ženou, zvanou matka Marlene. Chce po ní, aby přivedla bratra Swana, a ten ihned přichází. Jeremiah mu říká, že chce dívku, kteroui viděl z auta.

Marlene se setkává s Mandy a baví se o knihách. Swan hraje na jakýsi kus kamene - zní to jako píšťala. Snad na volání píšťaly přijíždějí podivné bytosti. Jedna z nich pije podaný nápoj a žádá krev. Tyto bytosti pak i se Swanem vniknou k Redovi a Mandy unesou. Jeremiah do ní “hustí jakési pitomosti” a všichni jsou zjevně něčím “sjetí”. Přivázanému Redovi Jeremiah předvádí, jak silná je láska dívky Lucy, a to formou ruské rulety. Zbraň naštěstí nevystřelí, náboj byl v jiné díře. Následně je Redovi kopím probodnut bok, stejně jako Ježíši na kříži. A před jeho očima mu upálí Mandy v pytli, zavěšenou hlavou dolů. On sám je připoután ostnatým drátem, a tak když ti podivíni odjedou, pokouší se Red z toho dostat. To se mu povede a po velmi krátkém zotavení jde za starým známým. U něj si vezme kuši a šípy a vyráží na lov. Ještě si ovšem vyrobí podivnou zbraň. Prohrává však hned první souboj a končí opět jako zajatec. Jednu ruku má v klepetech a na trubce od topení, druhou přibitou hřebíkem. Přesto se z toho dostane a zlikviduje někoho v podivné masce. Další podivnou masku zlikviduje až po tuhém boji. Následuje bitva u hořícího auta a vstup do podzemí. Zde je muž s tygrem, následuje jízda na čtyřkolce.

Nakonec se Red Miller dostává k pravé podstatě všeho zla...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Mandy - Kult pomsty
Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas Cage – Ghost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea Riseborough – Birdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví.

Zdroj: Bontonfilm


Popis / Obsah / Info k filmu Mandy - Kult pomsty
1983, americký zapadákov. Red žije spokojeně se svou přítelkyní Mandy, kterou nade vše miluje. Rodinná idyla ale brzy bere za své, když se do Redova života zaplete podivná náboženská sekta, vedená charismatickým rockovým zpěvákem, který má rád halucinogeny. A také démony, co jezdí na motorkách. Red je ale schopen udělat pro lásku cokoli, a když se naštve, už ho nic nezastaví… Grindhouse jízda, jejíž vizuální stránka si nezadá s nejšílenějšími obálkami heavymetalových alb z osmdesátých let, je mimo jiné i poslední spoluprací islandského skladatele Jóhanna Jóhannssona. Krvavé apoteóze brutálního násilí pak jako nepřekonatelný dřevorubec vévodí Nicolas Cage.

Nikola Paggio

MFF Karlovy Vary 2018


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tess McCarthy

McCarthy Tess

Naposled navštívené:
Tess McCarthy

McCarthy Tess