Zari
ohodnotit

Mamka & taťka

Mum & Dad

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
84 minut, 90 minut - verze pro Evropu
„Drsný horor britské provenience o rodině, která nikdy neměla spatřit světlo světa, vyvolal pořádné pozdvižení. Na noc, kterou polská emigrantka Lena stráví s mamkou a taťkou v jejich domě hrůzy, nikdy nezapomene.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mamka & taťka
Polská emigrantka Lena je uklízečkou na letišti Heathrow. Po jedné směně jí ujede autobus, ale kamarádka Birdie jí naštěstí velice ochotně nabídne přespání v rodinném domě nedaleko letiště. To ještě Lena netuší, že se dostane do rukou psychopatické mamky a taťky, kteří si přímo pod ranvejemi vytvořili vlastní svět, kde vládnou jejich pravidla a zákony. Snímek, který začíná jako sociální drama Mika Leigha, se velmi rychle zvrtne v krvavou a zvrhlou hru o přežití, v níž zpočátku nejistá Lena dokáže uhrát jisté body a získat pozornost a snad i důvěru mamky. Snímek se nebrání velmi černému humoru a svérázně paroduje životní styl a každodenní rituály britské rodiny. Režisér k filmu dodává: „Vyrostl jsem ve stínu letiště Heathrow a zvuky, které slyšíte v tomto filmu, jsou zvuky mého dětství.“ Snímek Mamka a taťka byl uveden ve Velké Británii v televizi o Vánocích a vzbudil velice kontroverzní reakce.
katalog 44.MFF Karlovy Vary


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mamka & taťka
POZOR SPOILER!!!

Birdie pracuje jako uklízečka na letišti Heathrow. Zrovna zaučuje novou pracovnici, mladou dívku Lenu. Na tomtéž místě pracuje Birdiin bratr Elbie. Jednou večer ujede Leně autobus a Birdie se o to trošku „zasloužila“. Proto pozve Lenu k sobě domů. Tam Lena vidí spousty nakradených věcí a vzápětí ji někdo vezme něčím po hlavě. Probudí ji až křik. Posléze je týrána Birdiinou matkou a Elbie, který nakukuje klíčovou dírkou, se o toho ukájí. Lena je „zařazena“ do rodiny. Musí ukládat kradené věci. Jednou Birdie zatají ukradené peníze a Lena to prozradí. Lena se tváří, jako že už je jí všechno jedno a že zde zůstává dobrovolně. Tahle hra jí však dlouho nevydrží a je prozrazena. Je tedy opět uspána injekcí a po procitnutí musí dělat u prádla. Tam na sebe pokusí upozornit muže, co přijel prodat auto, ale nepodaří se to. Je odhalena otcem, zavřena do kufru a zmlácena paličkou. Muž se jde podívat do domu a je zde usmrcen. Byl to otcův kamarád, znali se patnáct let a jeho smrt je přičtena Leně. Pak Lena objeví další týranou dívku a pak hned mladého muže. Jsou vánoce a rodinka je slaví. Ovšem trochu vlastním způsobem. Lena si odepne pouta a opět se pokusí o útěk. Rozhodně to nebude mít jednoduché.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Mamka & taťka
Už dlouho se ve Velké Británii nestrhlo kvůli filmu takové pozdvižení, jaké vyvolal autorský snímek Stevena Sheila z roku 2008. Značný ohlas sklidil i vloni na festivalu v Karlových Varech. Ve velmi drsném, surovém a brutálním hororu s poetickým názvem Mamka & taťka se postupně odvíjí příběh polské emigrantky Leny, která uklízí na londýnském letišti Heathrow. Po skončení směny jí ujel poslední autobus a Lena přijme nabídku své kolegyně, bezstarostné Birdie, a jejího bratra, aby přespala u nich, nedaleko letištní ranveje. Vilka, které vládnou neochvějnou rukou rodiče sourozenců, „mamka“ a „taťka“, ale není zdaleka takovým rájem, jak se na první pohled zdá. Za jejími zdmi se totiž usídlilo utrpení. A ti, kteří se tváří nejlaskavěji, jsou jeho hlavním zdrojem. Stěny domu hrůzy jsou malovány zvráceností a parkety leštěny mučením a ponížením. Na tuhle noc už Lena nikdy nezapomene. A nakonec jí zůstává jediná volba. Buď se připojí k šílenství, které vládne kolem ní, anebo... zemře.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Úžasná Albánie

18:40 - 19:25

7 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

52 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Radovan Kalina

Kalina Radovan

Ruvim Frajerman

Frajerman Ruvim

Naposled navštívené:
Radovan Kalina

Kalina Radovan

Ruvim Frajerman

Frajerman Ruvim