Zari
ohodnotit

Malvína [TV film]

Rok:
2003
Délka:
56 minut
Premiéra v ČR:
5.4.2007
„Romantická pohádka o nezbedné víle.“
Popis / Obsah / Info k filmu Malvína
POZOR, SPOILER

Víla Malvína je z družiny královny Harbundie. To je královna všech bílých paní a zrovna Malvíně vytýká její drobné žertíky. A protože Malvína kušní, tak je vyobcována ze společenství.

Spící Mavlínu najde mladý Artur, jedoucí domů na zámek. Ona mu nejprve opraví motorku - a pak jedou k němu. Královna chce, aby ji Artur vrátil, kde ji našel, protože stejně musí ke svému praporu. Tam si ji vzít nemůže. Proto ji Artur zaveze ke svému strýci - vědci a badateli. A ona zde zůstane.

Blízko bydlí děti, po kterých otec stále křičí, takže je na ně laskavá jen matka. Ta si povzdechne, že by se měla změnit a děti, které se již s Malvínou setkaly, jí to přednesou. Malvína dětem maminku změní, ale zevnitř. Takže po dětech ječí už i matka. A nejen po nich.

Následuje vaření elixíru lásky. Kolem toho jsou však problémy a Malvína odchází. Je nalezena až u Artura v pokoji. Zde promění jeho velitele v dýni a jeho samotného v osla. To druhé však neměla v úmyslu. A tak přivádí nešťastného oslíka zpět ke strýci, kam už mezitím přivezli dýni, domnívaje se, že jde o Artura. A Malvína zde pomocí bylinky zvané vratič dává vše zpět do pořádku. Hlavně tedy Artura.

Ale dýně je v kuchyni a již se na ni chystají ostré nástroje...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Malvína
Humorista Jerome Klapka Jerome napsal kdysi pohádkovou novelu Malvína z Bretaně. Na její motivy vznikla půvabná televizní pohádka o nezvedené víle, kterou královna víl před staletími navždy vykázala ze své družiny. Opuštěnou Malvínu nalezne na vřesovisku mladý poručík. Je jí okouzlen a ani bezbranně působící dívka nezůstává vůči němu bez citu. Poručík ji přivádí do světa lidí. Netuší, že Malvína, která kdekoho přivádí k úžasu svými zvláštními způsoby, umí čarovat. Své umění užívá, cítí-li se ukřivděna, chce-li někoho potěšit, nebo když se jí stýská po poručíkovi. Následky jsou pohádkově katastrofické.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Malvína
Romantickou pohádku Malvína zfilmoval Miroslav Balajka na motivy novely britského humoristy Jeroma Klapky Jeroma (1859–1927). – Sympatická hrdinka, zapuzená víla Malvína, je zachráněna od věčné samoty láskou mladíka Artura. Ještě předtím však využije svých čar, vždy když se cítí ukřivděná či chce-li někoho potěšit. Vykouzlí tak spoustu komických situací… - Tvůrci snímku dokázali v daných podmínkách výborně navodit atmosféru staré Anglie. Vznikla tak půvabná, vtipem odlehčená pohádka. - Natáčení probíhalo mj. na zámku Líšno.
-O-, Filmový přehled 2007/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pečení na neděli (2021) [TV po...

14:00 - 14:30

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Měnící se planeta

13:35 - 14:25

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:25 - 14:25

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama