Zari
ohodnotit

Mallory [DCP]

Žánr:
Rok:
2015
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
23.7.2015
Popis / Obsah / Info k filmu Mallory



Drogová závislost i život na ulici s malým dítětem. Mallory Heleny Třeštíkové je přesto filmem o naději.



S Mallory se život nemazlil, ona se však po porodu syna dokázala vymanit z drogové závislosti a zvládla i období, kdy se ocitla s dítětem na ulici a žila jako bezdomovec. Dnes sama pomáhá těm, jejichž životy zná nejlépe – lidem na okraji společnosti. Dokumentaristka Helena Třeštíková na filmovém festivalu v Karlových Varech představuje další časosběrný příběh zachycující tentokráte osud ženy jménem Mallory. Koprodukční snímek České televize je zároveň vybrán do letošní soutěžní sekce dokumentárních filmů. Režisérka jej spolu s Mallory Neradovou představila včera v Domě ČT.



„V roce 2002 jsem byla vyzvaná, abych se zúčastnila projektu Když musíš, tak musíš. Moje téma bylo ženy a drogy. Tehdy jsem potkala Mallory, v podstatě jsme si hned padly do oka a natočily jsme spolu část do této série. Ale Mallory byla úžasná osoba, točily jsme spolu dál a nakonec jsme získaly producenta, díky kterému jsme mohli natočit i tento film,“ přibližuje svůj nový projekt dokumentaristka Helena Třeštíková, která po třináct let mapovala těžké Malloriiny životní peripetie. Podařilo se jí tak zachytit odhodlanou snahu této hrdinky, která v sobě našla vnitřní sílu, odrazila se od dna a pomalu se navrací do běžného života. Studuje na odborné škole obor sociální činnost a své uplatnění vidí v pomoci ostatním lidem, kteří se rovněž ocitli v těžké životní situaci jako kdysi ona sama.

„Helena Třeštíková je známá tím, že dokáže citlivě zachytit ty nejdramatičtější životní osudy. Od jiných jejích časosběrných snímků však Mallory vyniká nadějí, že každý má šanci změnit svůj život,“ říká vedoucí Filmového centra České televize Helena Uldrichová a dodává: „Je symbolické, že tento koprodukční dokument bude poprvé uveden právě na karlovarském filmovém festivalu, neboť pro Mallory, jak ve snímku zazní, bylo klíčovým okamžikem na její cestě vzhůru setkání s Jiřím Bartoškou, prezidentem tohoto festivalu. Ten ji potkal v době, kdy žebrala na Karlově mostě. Jeho nabídka pomoci byla pro ni jedním ze stěžejních bodů vymanění se z drogové závislosti.“

Česká televize má v soutěžní sekci dokumentárních filmů padesátého ročníku filmového festivalu v Karlových Varech hned dva zástupce svých koprodukčních projektů. Vedle časosběrné dokumentu Heleny Třeštíkové Mallory (producent Negativ) se o cenu za nejlepší dokument uchází i debut Martina Hrubého Resort (producent Background Films).

Mallory // scénář a režie: Helena Třeštíková // producent: Negativ // koproducent: Česká televize, Filmové centrum

Alžběta Plívová
Vedoucí Komunikace a PR, tisková mluvčí Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Mallory



Po předchozích dokumentech, v nichž zaznamenala dramatické kotrmelce a tvrdé pády v životech Marcely, Reného a Katky, přichází Helena Třeštíková s novým časosběrným portrétem. Mallory, se kterou se život rozhodně nemazlil, se po porodu syna ze všech sil snaží, aby se vymanila z drogové závislosti a nepřebývala na ulici. Jak už to tak bývá, pomocná ruka, která ji dokázala vyvést z temných životních zákoutí, přišla z naprosto nečekaného směru. Jenže ani po dílčím vítězství, kterého Mallory dosáhla, není dobojováno. Hluboká rána, zanechaná v jejím životě drogami, nadále hnisá: těžká sociální situace, zvraty v partnerských vztazích i frustrující střety s úřady ji nejednou přivedou až zpět ke dnu. Příběh ženy, která se chce k temné minulosti otočit zády a nyní by ráda pomáhala těm, které zná nejlépe – lidem na okraji společnosti –, však ukazuje, že ani zdánlivě beznadějný osud nemusí mít konečnou uprostřed cesty.

Martin Horyna, MFF Karlovy Vary 2015


Popis / Obsah / Info k filmu Mallory



Časosběrný dokumentární film o strastiplné cestě od drog k naplnění životního cíle.12 let života Mallory, která po narození syna opouští svou cestu těžce závislé narkomanky, snaží se žít bez drog, vychovávat své dítě a nalézt svoje poslání v pomoci jiným. Tak jako se kdysi dostalo pomoci jí, chce tuto šanci předávat dál.

zdroj: Aerofilms


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

06:50 - 07:45

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:05 - 06:55

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:45 - 07:00

6 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama