Zari
ohodnotit

Lvi salónů

Další název:
The Social Lions
Žánr:
Rok:
1978
Délka:
83 minut
Premiéra v ČR:
1.12.1978
„Tragikomedie o mladých dělnících, kteří přijeli budovat Prahu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Lvi salónů
Praha staví nové sídliště a to potřebuje spoustu stavebních pracovníků, kteří přicházejí na nábor do Prahy, z různých koutů republiky. Prožíváme příběh dvou zedníků (Josef Dvořák, Jan Hartl), kteří přišli z "venkova" a jsou ubytováni v maringotce na staveništi. Celý týden dřou na stavbě a těší se na víkend, kdy se z nich stávají lvi salónů a poznávají nástrahy velkoměsta..


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Lvi salónů
Do Prahy příjíždí v rámci programu Venkov Praze pomoci při budování hlavního města dva mladí stavebníci Josef Perlík (Jan Hartl) a František Kaplan (Josef Dvořák). Jsou ubytováni v maringotce uprostřed rozestavěného sídliště s dalšími zedníky. Oba jsou svobodní, na rozdíl od ostatních parťáků, kteří se drží zpátky, a tak celý týden vyhlížejí začátek víkendu, kdy se rozjednou do města čerpat životní zkušenosti. Ty spočívají v touze seznámit se s hezkými dívkami. To se jim daří pouze částečně, protože v sobě nezapřou svoje vesnické způsoby. Po několika trapných příhodách v různých pražských podnicích, nakonec poznají dvě sympatické dívky.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Lvi salónů
Specialista na filmy pro děti a mládež, scenárista Jaromír Borek, v roce 1978 do své filmografie přidal komediální příběh o samorostlém ostravském zedníkovi Ferym, který se během stavby pražského sídliště úspěšně střetává s nástrahami velkoměsta. Fery se seznámí s naivním spolupracovníkem Pepíkem, s nímž začne žít v maringotce přímo na staveništi. Pepíkův klid nebezpečně ohrozí kavárenská zpěvačka Viržinie. Protřelou mladou ženu totiž zajímají jen peníze – a brzy proto přivede okouzleného mladíka do nezáviděníhodné situace. Fery však kamarádovi pomůže z nesnází… Hlavních rolí se ujali Josef Dvořák (Fery) a Jan Hartl (Pepík). Sličnou Viržínii ztvárnila Jana Válková a Dagmar Veškrnové připadla role slušného děvčete, které nakonec zasáhne do života hrdinů – uvaděčky z kina Helenky.

Zdroj: NFA


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eulalie Noble

Noble Eulalie

Pavel Major

Major Pavel

Přežij! (Live!)

Přežij!
Live!

Naposled navštívené:
Eulalie Noble

Noble Eulalie

Pavel Major

Major Pavel

Přežij! (Live!)

Přežij!
Live!