Zari
ohodnotit

Lov lososů v Jemenu

Salmon Fishing in the Yemen

Další název:
Lososy v Jemene (SK)
Rok:
2011
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
3.5.2012
„Na první pohled šílený nápad může přispět k velké životní změně.“
Popis / Obsah / Info k filmu Lov lososů v Jemenu
Dr. Alfred Jones je introvertní vědec pracující na ministerstvu rybolovu. Jeho každodenní život spočívá v rutinní práci a stagnujícím manželství. Život se mu však náhle převrátí vzhůru nohama, když má být pověřen projektem v Jemenu. Rybolovem posedlý bohatý šejk sní o téměř nemožném. Chce naplnit místní vyschlá koryta řek vodami plnými lososů. Alfred nejdříve myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Alfred je přinucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lov lososů v Jemenu
Šejk - vizionář věří, že jeho vášeň pro mírumilovné lovení lososů může obohatit nejen jeho existenci, ale i život jeho lidu. A tak každý den sní o tom, že zakotví tento sport do oblasti, která není k rybám příliš přátelská - do pouště. Je ochoten na projekt uvolnit finanční prostředky v jakékoli výši. A tak dá pokyny své vyslankyni (Emily Blunt), aby proměnila jeho sen ve skutečnost. Takový mimořádný úkol si žádá ty nejpovolanější, tedy předního britského experta na rybolov (Ewan McGregor), který ovšem projekt pokládá za naprosto absurdní. Jenže pak se do věci vloží horlivá tisková mluvčí ministerského předsedy (Kristin Scott Thomasová) a chce z celé věci maximálně vytěžit a předvést vše jako akt dobré vůle. A tak se podivuhodný tým vydá proti proudu obecného přesvědčení i ryb, ve snaze dokázat nemožné.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 21.07.2013


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lov lososů v Jemenu
Lasse Hallström, v Česku známý především filmem Čokoláda, vypráví příběh usedlého Freda Jonese (Ewan McGregor), který se potácí ve stereotypním manželství a nepříliš objevné práci experta na rybolov. Jednoho dne je osloven zástupkyní jemenského šejka (Emily Bluntová) s žádostí, aby v Jemenu zřídil zázemí pro sportovní lov lososů. Na první pohled šílený nápad se však může stát zvláštním impulzem k velké životní změně. Fred vstupuje do neobyčejného projektu, který je překvapivě i v hledáčku britských politiků – věří totiž, že šílený nápad odvede pozornost veřejnosti od důležitějších věcí.
19 Febiofest 2012


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lov lososů v Jemenu
Ve snímku režiséra Lasseho Hallströma Lov lososů v Jemenu je slušná dávka romantiky, britského humoru a politické satiry, ale také kapka absurdity, sarkasmu a ironizujícího pohledu na manipulaci médií a s médii. – Biolog Alfred Jones pracuje na ministerstvu životního prostředí, přežívá v nefunkčním bezdětném manželství a zdá se, že nic víc od života nečeká. Když se na něho obrátí slečna Harriet Chetwoode-Talbotová z renomované poradenské společnosti s dotazem bohatého klienta na možnost sportovního rybolovu lososů v Jemenu, považuje vědec něco takového za čirý nesmysl. Jenže když cynická premiérova tisková mluvčí Maxwellová (Kristin Scott Thomasová, která si roli vyloženě vychutnává) usoudí, že by šejkův nápad mohl odvrátit pozornost veřejnosti od nepříjemností, k nimž na Středním východě došlo, dostane vědec projekt příkazem... – Film vznikl podle stejnojmenného románu Paula Tordaye, který je nadšeným rybářem. Tvůrcům se podařilo zčásti zachovat knižní vyprávění, jež je poskládané z mailů, deníkových zápisků, dopisů, rozhovorů, novinových článků či textových zpráv. Scenárista Simon Beaufoy k nim přidal jízlivé, vtipné, rozjímavé nebo melancholické, ale vždy inteligentní a trefné dialogy. Filmaři se navíc zachovali k protagonistům laskavěji než jejich autor: ty, kteří v knize zemřou, nechali naživu a ústřední dvojici dopřáli společnou budoucnost.
–kat-, Filmový přehled 2012/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

05:30 - 05:45

4 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:05

39 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického

05:10 - 05:59

24 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama