Zari
ohodnotit

Loupežnická pohádka [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1980
Délka:
39 minut
„O slavném loupežníku Lotrandovi, který chtěl mít ze svého syna vzdělaného pána.“
Popis / Obsah / Info k filmu Loupežnická pohádka
POZOR SPOILER

Dva loupežníci se zabývají dívčími domácími pracemi. Ani ne tak pro sebe, jako pro loupežnického synka loupežníka loupežníků strašlivého Lotranda. Ten se zrovna vrací s ostatními a chvíli po něm jeho syn, který zrovna skončil povinnou školní docházku a otec rozhodne, že půjde na studia. A tak se i stane.

Kluk se snaží, ale po nějaké době sem přichází jeden z bandy a sděluje mu, že otec umírá. Lotrando mladší musí domů. Teprve nyní syn zjistí, z čeho je otec živ, a vůbec nemá radost. Ovšem otci slíbí, že jeho řemeslo převezme.

Jeho první loupežnická akce však končí fiaskem. Druhá také. To už jeho starší spoluloupežník vzdává a odchází pracovat. Lotrando se vrací zpět ke školnímu učiteli pro radu. A ten to vymyslí opravdu dobře, ovšem sám na to doplatí.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Loupežnická pohádka
Málokterý český spisovatel napsal tak originální pohádkové příběhy jako Karel Čapek. Jejich adaptace mají už dávno své pevné místo ve Zlatém fondu televizních pohádek. Vybrali jsme tu o strašlivém loupežníku Lotrandovi, který udělal zásadní chybu, když poslal svého jediného synka, Lotranda mladšího na studie. Vrátil se totiž vzdělaný a útlocitný chlapec, který nedokázal po otci převzít loupežnickou živnost a bylo jen dobře, že se toho zklamání Lotrando starší nedožil.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Loupežnická pohádka (1964)

 Loupežnická pohádka (1964)
Loupežnická pohádka n
 
Žánr: animovaný / kreslený / pohádka
Země: Československo
Režie: Eduard Hofman

(pokračování)

Reklama