Zari
ohodnotit

Looney Tunes: Zpět v akci

Looney Tunes: Back in Action

Další název:
Looney Tunes opäť v akcii (SK); Zajac Bugs opäť v akcii (SK)
Rok:
2003
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
5.2.2004
„Jak vyřeší záhadu, ke které nemají žádnou stopu?“
Popis / Obsah / Info k filmu Looney Tunes: Zpět v akci
V Hollywoodu nastoupila nová vedoucí programu Kate,která přesvědčí ostatní, že kačer Daffy už není tak populární, a vyhodí ho. Vynese Daffyho před budovu, kde ho chce předat členovi ochranky DJ Drakeovi, ale Daffy uteče. DJ ho začne honit, ale než ho dostihne, stačí Daffy Kate zničit auto. Kate vyhodí z práce i DJ Drakea, aniž by tušila, že je synem slavného herce Damiena Drakea. DJ doma zjistí, že si domů přinesl nechtěně Daffyho, z čehož není vůbec nadšený. Přemýšlí, co s ním, když na něho promluví otcův portrét a sdělí mu, že je špionem. Lidstvo je prý v ohrožení a tak je vyslán do Las Vegas, kde má hledat dívku Dusty. Ta mu má pomoci při hledání diamantu Modrá opice ... DJ Drake se tedy vydává na cestu i s Daffym. Najdou Dusty, která jim sdělí, že diamant Modrá opice má zvláštní schopnost - dokáže lidi měnit v opice a zpět. Dusty předá DJ Drakeovi kartu, kterou měla původně předat jeho otci, ale DJ neví, k čemu karta je .. DJ a Daffy jsou pronásledování zloduchy, kteří pracují pro firmu ACME, jejichž šéf chce kartu použít proti lidstvu a ve svůj prospěch. Naštěstí potkají Kate, která přijela do Las Vegas Drakeovým špionážním autem, aby přemluvila Daffyho k návratu do filmu.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Looney Tunes: Zpět v akci
Jak už je v animovaném světě Warner Bros. zvykem, potkávají se kreslené postavičky s živými herci. Vyjímkou není ani další hraný film s Looney Tunes. Králík Bugs, kačer Daffy a další se tentokrát vydávají hledat ztraceného otce Brendana Frasera. Pátrání je zavede do Las Vegas, do Paříže i do džunglí Afriky. Odměnou jim bude nejen rodinné štěstí ze shledání otce se synem, ale také nález mýtického Modrého opičího diamantu... (Oficiální text distributora).


Autor: ickov

Popis / Obsah / Info k filmu Looney Tunes: Zpět v akci
Krátké kreslené grotesky studia Warner Bros. nazývané Looney Tunes (tedy nejspíš Bláznivé melodie či písničky) existují už od roku 1930. Původně vznikly jako předfilmy, dnes se uplatňují v televizi, na videu i v počítačových hrách. Příběhy těchto grotesek vycházejí z dobrodružství mnoha postaviček, z nichž nejpopulárnější jsou králík Bugs Bunny a kačer Daffy (Daffy Duck). Obě figurky jsou i protagonisty kombinovaného snímku Looney Tunes: Zpět v akci, kde hrají po boku živých herců. – Kreslený herec kačer Daffy dostane od viceprezidentky pro komedie Kate Houghtonové „padáka“ a spolu s ním je ze studia vyhozen i mladý člen ochranky DJ Drake. Oba nezaměstnaní se vzápětí zapletou do hledání diamantu Modrá opice, o nějž má velký zájem nebezpečný zloduch pan Říďa, šéfující mamutí společnosti Acme. S pomocí diamantu chce totiž ovládnout lidstvo. Při záchraně světa se k dvojici připojí i Kate a Bugs Bunny. Všichni společně prožijí neuvěřitelná dobrodružství v americké pustině, v Paříži i v africké džungli. Přitom musejí vzdorovat Říďovým lidským i kresleným přisluhovačům. – Autoři v čele se zkušeným režisérem Joem Dantem rozvíjejí principy kombinovaného filmu, jež před léty stanovil legendární snímek Falešná hra s králíkem Rogerem (1988, FP 2/97) a na nějž v roce 1996 navázal obdobný film Space Jam (FP 3/97); v tom se objevily postavičky z Looney Tunes. Nové dílo vychází z moderních technologických možností a k dvojrozměrným kresleným postavičkám a živým hercům přidává v některých sekvencích ještě různá trojrozměrná monstra. Navzdory tomu snímek působí místy poněkud „starobyle“. K jeho přednostem patří nadhled, hravost a s chutí citované známé filmy (viz sprchová sekvence z Psycha). Za zmínku stojí vynikající kreslená pasáž, v níž se figurky ocitají v obrazech slavných malířů a jež je poctou legendárnímu animátorovi (a „otci“ obou postaviček) Chucku Jonesovi.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

17:00 - 17:30

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství Johanky z Arku

16:55 - 17:55

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

37 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John Litel

Litel John

Naposled navštívené:
John Litel

Litel John