Zari
ohodnotit

Lištičky

Další název:
Foxes / Little Foxes
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
83 minut
Premiéra v ČR:
17.9.2009
„Příběh dvou sester, které se snaží nalézt nový domov v irském Dublinu..“

Komentáře k filmu Lištičky

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Není to žádný oddechový   film, ale poměrně drsná   sociální a psychologická   sonda do života mladé   Slovenky Betky, právě   přebývající v Irsku.

Je asi zbytečné   čekat příznivý divácký   ohlas u filmu, jehož hlavní   hrdinka je od začátku do   konce nesympatická a chová   se děsně protivně až   patologicky. Komu je povaha   Betky vzdálená, příp.   neměl nikdy starší   úspěšnější sestru, ten   si film neužije. Já si ho   užil.

Oceňuji   na filmu pravdivost prožitků   - zachycení ztracenosti v   okolním světě, touze po   soběstačnosti a neschopnost   jí dosáhnout, pocitu, že   cokoli dělám, je špatně -   a když už je to tak, ještě   schválně ze zoufalství   udělám něco horšího.

Z hlediska formy   velice oceňuji výkon   představitelky hlavní role,   kameru přilepenou "na   tělo" - jako divák jsem   měl dojem, že jsem přímým   účastníkem dění coby   další postava, žádné   zbytečné odbočky - děj   odsýpával jednu epizodu za   druhou bez zklidnění, střih   odpovídající těžší   orientaci v cizím prostředí   a vyšinutému chování.   Hodně se mi líbila scéna   zásnub - stručně   natočená, s několika   náznaky a štěkavými   dialogy. Paralela s liškami v   Dublinu živícími se odpadky   byl vynikající nápad -   člověk hned věděl, o co   jde.

Naopak   vytkl bych zpracování   některých scén -   přistižení při nevěře,   loupež, fackování černocha   - zdály se mi poněkud   nevěrohodné. Rovněž   retrospektivní vysvětlení   motivu Betčina chování mi   připadalo jako nadbytečné a   posouvající vyprávění do   jiné roviny, ale budiž. Ke   konci jsem sice čekal   nějaké vyústění celé   situace, které ale nebylo -   život jde dál. Vlastně je   dobře, že se autorka   nesnažila dát nějaké   poučení, každý ať si   přebere sám.

Celkově má film ponurou   a záměrně nepříjemnou   atmosféru, tvoří protipól   filmu Once s Markétou   Irglovou, ve kterém se   všechno daří, zde naopak   nic. Oba filmy by se klidně   mohly promítat spolu a ze   srovnání by třeba vyplynulo   toto: umíš-li něco, klidně   jeď ven, máš šanci, že se   ti bude dařit. Neumíš-li   nic, radši zůstaň doma,   nikdo na tebe nikde nečeká.
ganco1
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.2.2010
1/10
Za toto by mali vracat v kine   vstupne.Nudny nezazivny   film
navyse   dvojjazycny.Najkrajsie na tom   je vyhlad z balkona
ked   sa po milovani ide hlavna   hrdinka vyvetrat,navyse   skarede herecky aspon tie to   mohli zachranit keby boli   pekne...
lucciana
Hodnocení:
Přidáno: 18.9.2009
....zbytečně natočený   film, zbytečně vyhozené   peníze...kdyby to dávali v   TV po 10 minutách   přepínám....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

38 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

13 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Geoff Cox

Cox Geoff

Naposled navštívené:
Geoff Cox

Cox Geoff