Zari
ohodnotit

Léto v Alabamě

Crazy in Alabama

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
112 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Léto v Alabamě
Je léto a všichni v Alabamě se asi zbláznili. Speciálně Lucille má už dost svého nudného života a tak se rozhodne za pomoci synovce Petera zbavit se trochu netradičním způsobem svého manžela a splnit si svůj sen - stát se filmovou hvězdou. Na své cestě do Hollywoodu však musí prchat před policií a prohnaným šerifem, který ji pronásleduje. Peter zůstává ve městě se spoustou otázek a velkým tajemstvím. Melanie Griffithová v hlavní roli filmu Antonio Banderase.

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Léto v Alabamě
Píše se rok 1965 a dospívající chlapec Peejoe (Lucas Black) dostává neocenitelné životní lekce od své svobodomyslné a poněkud střelené tetičky Lucille (Melanie Griffithová). A když tetička opustí svého násilnického manžela, vydává se s ní Peejoe na cestu do Hollywoodu, kde si chce Lucille splnit svůj životní sen – stát se televizní hvězdou.
Film s žánrovým zařazením komedie/drama je režijním debutem populárního herce Antonia Banderase, který je také manželem Melanie Griffithové.
I přes rozdílné společenské postavení a prožité trauma se mezi policistou a kongresmankou zvolna začíná rodit citový vztah.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Léto v Alabamě
Šedesátá léta, městečko Industry v Alabamě. Začínají a končí tu dva příběhy o šílenstvía svobodě: Lucille zabila svého manžela a s jeho hlavou v tašce odjela do Hollywoodu stát se filmovou vězdou. Nakoupí si drahé oblečení a luxusní krabici na manželovu hlavu, setká se s producentem Hallem a dostane první roličku...
Její synovec Peejoe se mezitím v Industry stane svědkem vraždy černošského chlapce místním šerifem. Hochovi šlo jen o to, aby se místní barevní mohli podle práva koupat v místním veřejném bazénu. Schyluje se k veřejným protestům a Peejoe se k aktivistům pozvolna přidává...
Antonio Banderas si pro svůj režijní debut zvolil poměrnětvrdý oříšek. Jeho adaptace románu Marka Childresse vypráví dva příběhy, které spolu souvisejí jen minimálně - a v tom je kámen úrazu. Dějové linie nedokáží koexistovat, a když si jednu z nich více oblíbíme, u druhé se nudíme a chceme, aby co nejdříve skončila. Navíc se liší i žánrem - zatímco příběh Lucille je bizarní černohumornou polofantazií, Peejoeův boj se nese ve zcela vážném duchu.
Osobně jsem se zaměřil spíše na Peejoeovu rovinu. Snad proto, že se v ní na rozdíl od Lucilliny odysey občas objevil náznak originální a působivé scény a že v ní velmi slušně hrají osvědčený David Morse i mladý Lucas Black (Sling Blade). Ani jeden z nich ve mně ovšem nedokázal potlačit vzrůstající pocity nudy - které se pak změnily v nevěřícné zírání ve chvíli, kdy se film na posledních deset minut změnil v naprosto absurdní soudní drama.
vos Cinema 2000/10/116

Autor/Zdroj: vos/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Z metropole, Týden v regionech

01:20 - 01:50

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Kachna na pomerančích (1975)

23:40 - 01:25

103 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:25 - 01:25

58 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:10 - 02:10

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sheldon Yamkovy

Yamkovy Sheldon

Naposled navštívené:
Sheldon Yamkovy

Yamkovy Sheldon