Zari
ohodnotit

Letní láska

Sommerliebe

Žánr:
Rok:
1942
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
12.2.1943
Popis / Obsah / Info k filmu Letní láska
"Letní láska", tento německý snímek byl stylově uveden v létě, ale zásluhou pečlivé a vkusné režie Ericha Engla a díky dobré hře hlavních představitelů vznikl velmi příjemný a lehce zábavný film. Šlo o nenový příběh lásky mladé a po úspěchu žíznící herečky provinčního divadla, která v kouzelném přírodním rámci prožila románek prázdninového flirtu. Přitom se rozhodla, že v žádném případě si nebude zatěžovat hlavu tzv. osidly lásky opravdové.

Později je vystavena svodům požítkářského života a světáckým nástrahám chlípného barona, přece však jen jimi prochází dík svému charakteru nedotčena. Mladá láska nakonec zvítězí, i když se zkušený světák opravdu do ní prý zamiloval. Ale čert mu věř. Tedy: tento dvou lásek spor, lásky k divadlu a lásky lidské, k níž se druží navíc i pokušení pohodlného života, bylo v této kostýmní veselohře zpracován a zvládnut tak, že poznovu pobavil a zaumul diváka. Režisér Erich Engel převedl šťastně film slabšími dějovými místy a také hra mladého páru i představitelů životních zkušeností zasluhovalo pochvalu.

Pražská rodačka Winnie Markusová a O. W. Fischer tvoří ve filmu nový mladý pár a životní zkušenost a chytrost v mateřské postavě a v nenápadné ochránkyni mladé lásky tu zosobňuje Hedwig Bleibtreu. Světáckého barona si zahrál elegantní slizoun Siegfried Breuer a jeho sluhu Hans Olden. Jeho škrobené upjatosti tvořily dobrý a zábavný protějšek Suzi Nicoletti.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ján Melkovič

Melkovič Ján

Medium Cool

Medium Cool
Medium Cool

Erin Gray

Gray Erin

Naposled navštívené:
Ján Melkovič

Melkovič Ján

Medium Cool

Medium Cool
Medium Cool

Erin Gray

Gray Erin