Zari
ohodnotit

Letadla

Planes

Další název:
Letadla 3D; Lietadlá 3D
Rok:
2013
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
22.8.2013
„Letadlo se strachem z výšek letí svůj vysněný velký závod.“
Popis / Obsah / Info k filmu Letadla
Ze světa, kde "Auta" mají křídla, přichází Disneyovská "Letadla", akcí nabitá animovaná komedie. V hlavní roli se nám představí Prášek, letadlo, které sní o kariéře závodního letce. Problém je, že Prášek není na závodění moc stavěný a navíc má strach z výšek. Obrátí se tedy na zkušeného námořního pilota, který Práškovi pomůže získat právo vyzvat úřadujícího šampióna závodního okruhu na souboj. Prášek musí projevit obrovskou odvahu a vystoupat do výšek, o nichž se mu nikdy ani nesnilo.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 11.05.2014 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Letadla
Z oblačných výšin světa filmu Auta přilétají Letadla, animovaný komediálně-dobrodružný snímek nabitý akcí, ve kterém se nám představuje Prášek, práškovací letoun s velkým srdcem a rychlými křídly, jenž sní o tom, že se zúčastní nejúžasnějšího leteckého závodu kolem světa. V cestě mu stojí jen několik poněkud větších problémů - Prášek není tak docela stavěný pro závody, a kromě toho má tak trochu strach z výšek. Navzdory fóbiím se Práškovi za podpory svého učitele z námořního letectva, Skippera, podaří s odřenou vrtulí kvalifikovat do hlavního závodu. Jeho sportovní nadšení a rychlost se ale příliš nezamlouvají obhajujícímu šampiónovi Ripslingerovi, který se neštítí ničeho, jen aby Práška zastavil. Když dojde v průběhu vyvrcholení závěrečného závodu k neštěstí, je Práškova odvaha vystavena skutečné zkoušce. Za podpory přátel starých i nových Prášek vystoupá do výšin, o kterých se mu doposud ani nezdálo, a současně užaslým přihlížejícím dokáže, že svět v oblacích skutečně nezná žádných hranic.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Letadla
Animované rodinné dobrodružné snímky Auta (FP 8/2006), Auta 2 (FP 9/2011) a Letadla spojuje osoba legendárního filmaře Johna Lassetera. Ten první dva tituly režíroval, u toho třetího byl výkonným producentem. Podstatný rozdíl ovšem spočívá v tom, že Auta vznikala ve studiu Pixar, zatímco zcela obdobně laděná Letadla v režii Klaye Halla se zrodila v Disneyho studiích. – Příběh se opět odehrává ve světě antropomorfizovaných strojů, které mají své radosti, touhy, lásky, trable i fobie. – Práškovací letadélko s velkým srdcem Prášek Skočdopole se touží zúčastnit prestižního závodu Letem světem. Jeho přátelé, nákladní auto Chug a montážní vozík-mechanička Dottie, ho podpoří a podaří se jim přemluvit penzionového člena elitní vojenské letky Piráti nebe Skippera, aby se kamaráda ujal jako trenér. Zdánlivě nemožné se podaří, Prášek se kvalifikuje, překoná léčky a protivenství (jež mu nastražuje zejména ctižádostivý německý letoun a obhájce titulu Ripslinger), překoná strach z výšek, dokáže všem, co je pravé přátelství a po zásluze zvítězí. - Tradiční příběh má sice spád i humor, nechybí mu nezbytné mravní ponaučení, ale kromě pokroku v počítačové animaci neobsahuje nic nového ani objevného.
-kat- , Filmový přehled 2013/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Letadla 2: Hasiči a záchranáři (2014) [2k digital]

 Letadla 2: Hasiči a záchranáři (2014) [2k digital]
Letadla 2: Hasiči a záchranáři n
Planes: Fire & Rescue
Žánr: animovaný / rodinný / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Bobs Gannaway

(pokračování)

Auta 2 (2011)

 Auta 2 (2011)
Auta 2 n
Cars 2
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Brad Lewis, John Lasseter

(spin-off)

Auta (2005)

 Auta (2005)
Auta n
Cars
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: John Lasseter, Joe Ranft, Eben Ostby

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Komici na jedničku (2010) [TV ...

10:35 - 11:30

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Mírně skryté krásy Albánie

11:05 - 11:20

2 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Brittany Andrews

Andrews Brittany

F. Schmidt

Schmidt F.

Naposled navštívené:
Brittany Andrews

Andrews Brittany

F. Schmidt

Schmidt F.