Zari
ohodnotit

Lék na život

A Cure for Wellness

Další název:
Liek na život
Rok:
2017
Délka:
146 minut
Premiéra v ČR:
16.2.2017
Popis / Obsah / Info k filmu Lék na život
POZOR SPOILER

Muž jménem Morris se chystá rozbalit dopis s podivnou pečetí. Jenže se k tomu již nedostane. Padá k zemi mrtev. Infarkt.

Jiný zaměstnanec téže finanční instituce, mladík Lockhart, po něm přebírá úkoly. On drobátko podvádí, ale vedení na to přijde. Jako takový malý trest jej posílá do Švýcarska pro kolegu Rolanda E. Pembrokea. Když mladík dorazí na místo, příliš neuspěje. Při jízdě zpět do hotelu narazí auto do jelena a dochází k havárii. Lockhart z něj vyvázne jen se zlomenou nohou a musí zůstat v lázních. Toho ihned využívá a jde hledat Rolanda. Dostává se až do sauny, kde se ocitá v místnosti bez vstupu, aniž ví, jak se tam dostal, a také vidí jelena. Nakonec však Rolanda nalézá. Láká jej zpět, ale on odmítá. Pak potkává dívku Hannah, která mu sdělí, že odtud nikdo neodjíždí. A Roland mizí. Lékaři tvrdí, že mu není dobře, nevolnost najednou posedne i Lockharta. Je léčen ponořením do obří kádě s vodou. Zde se mu zdá, že jsou kolem úhoři, a málem se utopí. Objevuje další podivnosti, pak se vydává s Hannah dolů do města. Na kole. Staví se v hospodě a dají si i pivo. Lock pak zajde za místním mužem, který mu přečte Rolandovu lékařskou zprávu. Sdělí mu další fakta a rozřízne břicho krávě, která prý pila vodu z kanálu. Z břicha jí vypadnou živí úhoři. V restauraci dochází k třenici a situaci zachraňují až doktoři, kteří přijeli shora. Lock pátrá dále a zdá se mu, že se Hannah koupe ve vaně mezi úhoři. Pak si bezbolestně vytáhne zub. Posléze se ocitá v místech, kde by se měly skladovat mrtvoly, ale nalézá něco jiného. Spousty lidí naložených ve válcích s tekutinou. Mezi nimi je i Roland. Lockhard je lapen a končí na zubařském křesle. Když se mu zdaří útěk, jde na policii. Policista je však s těmi v sanatoriu spolčen a povolá je sem. Všichni se pak snaží dokázat, že Lock je pacient a přišel sem kvůli smrti svého otce. A tak se Lockhard dostává zpátky. Zde si sundává sádru z nohy a vydává se do podzemí pátrat dále. Zde nalézá jakousi laboratoř, ve které se někdo zabývá výzkumem úhořů. Dochází zde k pranici, po níž Lock sděluje ostatním, že jsou zneužíváni. Ti se však postaví proti němu a on končí stejně jako oni. Totiž v jakémsi tubusu, kde mu zavedou hadici do žaludku…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Lék na život
Režisér Gore Verbinski se vrací k hororovému žánru, v kterém divákům představí podivnou léčebnu pro unavené boháče. Ta se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp a její zázračné procedury možná nejsou tak úplně normální ….

CinemArt


Popis / Obsah / Info k filmu Lék na život
Jste připraven, pane Lockharte? Tak začínáme...

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný…

Režisér Gore Verbinski se po Pirátech z Karibiku vrací k žánru, v kterém před téměř patnácti roky zazářil v dnes již kultovním hororu Kruh. A opět dokázal díky své obrazotvornosti a filmařskému umění vybudovat tajemnou a napínavou atmosféru, v níž se lidská mysl ohýbá a ztrácí schopnost rozeznat realitu a sen. Lék na život je díky tomu filmovou událostí přesahují žánrové škatulky.

Cinemart


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:15 - 10:25

10 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Werner Pohl

Pohl Werner

Šárka Volemanová

Volemanová Šárka

Naposled navštívené:
Werner Pohl

Pohl Werner

Šárka Volemanová

Volemanová Šárka