Zari
ohodnotit

Léčba Klausem

Žánr:
Rok:
1992
Délka:
30 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Léčba Klausem
V čem je tedy ona výjimečnost politického dokumentu Igora Chauna, o němž někteří kritici mluvili v superlativech ještě před uvedením na obrazovky? Skvělá je šíře pohledu i zachycení časových horizontů... Chaun v ostrých konturách koncipuje svůj ryze občanský postoj k dnešku, k realitě, v níž se tato společnost nachází. Igor Chaun se nebál sebrat hozenou rukavici.

"jan", Scéna 4. 7. 1991

Autor/Zdroj: /


Zatím jde o televizní počin roku a je úplně jedno, jestli přepnete na jiný kanál se zbytnělými estrádními taškařicemi. Klause a Chauna ani ve čtyřech dílech dokumentu na obrazovce nebylo dost!

Jan Rejžek o Léčbě Klausem, Scéna, 6. 6. 1991

Autor/Zdroj: /


Nejúčinněji zesměšníme nějaký jev (osobnost, frázi, slogan) umožníme-li mu, aby se zesměšnil sám. Tento trik, zdá se, perfektně ovládá I. Chaun: nejsilnější pasáže Léčby Klausem byly svitákovské a jiné protireformní hlasy. Ty svou čirou demagogií a argumentační ubohostí agitovaly pro reformu mnohem účinněji, než pasáže proklamativně proreformní.

Vladimír Just, Literární noviny 20. 6. 1991

Autor/Zdroj: /


Za kimirsenovský typ pořadu označil včera na pravidelném brífinku Občanského hnutí jeho mluvčí Vladimír Železný televizní seriál Léčba Klausem."

-hrr-, Mladá fronta, 25. 5. 1991

Autor/Zdroj: /


Jednou ze studentských postav l7. listopadu byl i student filmové fakulty Igor Chaun. Tehdy sympatický, aktivní a nadšený bojovník za demokracii, vydržel do doby, než vstoupil do kategorie pobíračů dividend Velké sametové.

ing.A.Grega, Špígl, 28. l. 1992

Autor/Zdroj: /


Tohle je ovšem svérázný systém dialogu, to je takové inkviziční hlásání svátostí, kde každý jeho názor je kacířský a jeho autora patří upálit. Ať to myslel mladý filmař jak chtěl, výsledkem je pouhopouhá předvolební agitace a je jen s podivem, kolik nestydatosti a neobjektivnosti sebrala televize k tomu, aby to všechno tak mocně podpořila. ... Je to prostě demagogie, dobře spočítaná...

-Kl-, Naše pravda, noviny komunistů otevřené celé levici, č. 40/92

Autor/Zdroj: /


Igor Chaun vskutku nasadil všechno, co se dá použit k vydráždění pokleslého sentimentu... Tak jsem se dopracoval až k smutnému závěru, že v Igoru Chaunovi nám vyrůstá krásně angažovaný umělec, jakých má naše společnost tolik za potřebí. Nepřeju mu to. Přeju naopak sám sobě, abych u jeho příštího filmu vydržel tak dlouho, až pochopím, proč v něm kolega z Literárek vidí takový talent, zavilý hlas budu nicméně vypínat okamžitě i dál.

Václav Jamek, Literární noviny, l3. l2. l991

Autor/Zdroj: /


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

35 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

80 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:35

15 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Za obrazovkou

Za obrazovkou

Jacques Dorfmann

Dorfmann Jacques

Giorgio Veccia

Veccia Giorgio

Naposled navštívené:
Za obrazovkou

Za obrazovkou

Jacques Dorfmann

Dorfmann Jacques

Giorgio Veccia

Veccia Giorgio