Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Láska a mládí
"Láska a mládí". Tento americký film podle románu I. A. Willie, byl také přeložený, ale pod jiným názvem do češtiny. Je zdařilým dokladem, jak v rouše veskrze humorném a zábavném může být divákovi předáno také mravoučné jádro. Vlivem blízkosti dobrého člověka se začíná měnit a nakonec docela změní povahu a způsob rodinky Carltonovy. Tato zvláštní famílie přijela na francouzskou Riviéru. Nač to tajit, řekněme to hned-Carltonovy byli zlodějská rodinka! Takže: jmenovali se Carltonovi a byli čtyři. Otec, který se vydával za bývalého plukovníka v britské armádě v Indii a dával si říkat "sahib" - jeho celkem dobrácká žena, které se říkalo "mamuška" - nadějný syn Richard, který hledal bohatou nevěstu a hezká dcera Jiřina, která ještě měla nějaké zásady, ale dalo se doufat, že je brzy ztratí.

Celá tato vykutálená rodinka se štítila práce jako moru - toužila po pohodlném životě. Protože to byl velmi příjemný "čtyřlístek", který vyzařoval kouzlo dobrosrdečnosti, našli se hloupí a zpozdilí lidé i na Riviéře. Americký milionář Jennings zasnoubil ochotně svou dceru Adélu s Richardem a všechno směřovalo k velkolepé svatbě.Všechno šlo krásně a hladce, když v tom náhle jako úder blesku - zasáhla policie. Zjistilo se totiž, že "sahib" není plukovník, spíše podvodník, a milá rodinka byla šupem vyexpodována z Riviéry bez haléře, jen lístky na vlak jim byly koupeny.

Tak se s nimi divák setkal ve vlaku na cestě do Londýna. Nálada je veskrze špatná, neboť v kapse prázdno a v žaludku kručí. Tu Jiřina objeví anděla - starou milou dámu, která má srdce ze zlata a v něm plno důvěry k celému světu. Tato dobrá miss Ellen Fortuna si Jiřinku hned oblíbí a s ní i celou rodinu. Když pak při železniční nehodě zachrání stařence život, pak vděčná stařenka pozve všecky do svého londýnského bytu. Rodina využívá pohostinnosti ostošest a majíc plány se stařenčiným dědictvím předstírá vřelou náklonnost, ale hra se mění ve skutečnost. Zaznamenává obrat v životě všech čtyř, obrat však docela jiný, než jak si jej představovali.

Všechny hlavní hrající osoby vytvořily za vtipné režie Richarda Wallace znamenité typy, vytvářejíce s humorem charaktery příživníků a povalečů, jak se znenáhla mění v řádné lidi, bráníce se jako by se studem přiznat se k této proměně. Jsou to především Roland Young jako "sahib" Carlton, Billie Burková jako jeho žena, Janet Gaynorová jako dcera a Douglas Fairbanks mladší jako její bratr. Stařenku hraje Paulette Goddardová a v úloze Jiřinčina milence nový zjev Richard Carlson.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Shonda Whipple

Whipple Shonda

Španělská Riviéra

Španělská Riviéra

Mika Ward

Ward Mika

Naposled navštívené:
Shonda Whipple

Whipple Shonda

Španělská Riviéra

Španělská Riviéra

Mika Ward

Ward Mika