Cerven
ohodnotit

La Habanera

Žánr:
Rok:
1937
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
1937
Popis / Obsah / Info k filmu La Habanera
"La Habanera" byl velký film Ufy s hlavní představitelkou Zarah Leanderovou. Režisér Douglas Sirk, byl postaven před neobyčejný úkol, ale tím záslužněji se ho zhostil. Musel vykreslit blaženou zemi Puertorico, který se stal druhým domovem krásné Švédce Astré. Musel zvládnout nádheru žhavého jižního kraje, býčích zápasů a vášnivých lidí. Deset let velkého zápasu o manželské štěstí, deset let velké lásky. Představil divákům učence, který na lovu za tajemstvím mikrobů nachází velkou lásku severské ženy v tropech. Láska mateřská se dostane do rozporu s láskou k muži, srazí se světy tyranského vládce ostrova, který tají před úřady strašné účinky puertorické zimnice, aby neohrozil svoje obchodní zájmy. A strašný je osud tohoto muže, který za zpěvu písně "La Habanera" padá zachvácen morem, který záměrně rozšiřoval, není mu pomoci. Jeho vlastní lidé na jeho příkaz zničili sérum, které by jediné mohlo jej zachránit při životě.

"La Habanera" se stala osudem severské krásky, uprostřed vášní horkého jihu. Film předvádí hru světel, stín přírody i lidského života, je to obrazová i zpívaná píseň o problematičnosti lidského štěstí a oběti. Dík velkému pěveckému umění a osobnímu půvaby Zary Leanderové rozvíjí se tu prvky nejen romantiky, milostného románu, pohledu do lidských duší, ale i umělecké hodnoty pěveckého a hereckého podání.


Autor: Asmodej

Popis / Obsah / Info k filmu La Habanera
La Habanera byl již druhý film, který Zarah Leandrová natočila ve firmě UFA. A právě díky tomuto snímku se stala hvězdou. Režisér Detlef Sierck krátce poté emigroval do USA, kde udělal kariéru jako Douglas Sirk.

Zarah Leandrová hraje Astrée Sternhjelmovou, která se v Portoriku zamilovala do boháče Dona Pedra de Avily (Ferdinand Marian). Po deseti letech se jí zastekne po domově. Najednou se objeví její krajan, tropický lékař Sven Nagel (Karl Martell). Don Pedro podlehne morové nákaze, zatímco Astrée a její devítileté dítě se vyléčí podáním éra, který objevil Nagel, a vrátí se do Švédska.


Autor: curil

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

18:20 - 18:45

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

41 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama