Zari
ohodnotit

Kvarteto

Další název:
The Quartette
Rok:
2017
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
30.11.2017
Popis / Obsah / Info k filmu Kvarteto



POZOR, SPOILER

Kvarteto nacvičuje skladbu, do které hraje Tomáš drobet falešně.

Tomáš chodí s cellistkou Simonou a čtvrtý z kvarteta je již starší muž zvaný „Funés“, protože je prý jeho pravým opakem. Ten je průvodcem v muzeu.

Robert je opět s maminkou na hřbitově. On na ní hodně visí. Simona si nechá udělat novou hlavu a dost tím otravuje.

V hospodě slaví Barča narozeniny i s majitelem Šamanem. Ke gratulantům se přidává i Simona s Tomášem. Před předáním dárku se skoro svléknou a teprve pak předají dort. Po návratu domů nalézá Simona Roberta v sauně, jak na ni čeká. Malinko se rafnou a ona odchází.

Tomáš s Barčou lezou domů po lešení, kvůli klíčům. Pak to má Tom i s policejní asistencí. Druhý den navštíví svou matku, která je s otcem na válečné noze a později přivádí na jakousi psychoterapii i Funése.

Život jde dál, Simona má potíže ve vztahu a Tondův soused konečně spáchal tu tolikrát slibovanou sebevraždu.

Pak proběhne velmi zajímavá věcička, něco jako balet v muzeu. Po ní se nějak Simona zaplete s Tomem, ale jen tak, na chvilku.

Funés přináší psychoterapeutce pozvánku na koncert a zdá se, že i on nalezl, co v životě hledal.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Kvarteto



Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina s celou svou minulostí, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nejrůznější dobrodružství. Stejně jako se rodina přes všechno dobré i zlé sejde večer doma u jednoho stolu, sejdou se naši členové kvarteta tzv. soudobé hudby u dalšího koncertu.
Poněkud nesourodá čtveřice v čele s Robertem, který je silně závislý na své matce (Lukáš Melník), jeho atraktivní a rozháranou partnerkou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), mladým hudebníkem Tomášem (Jaroslav Plesl), který se rád předvádí, a postarším znalcem historie, uzavřeným „Funésem“ (Zdeněk Julina), spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Hodně času tráví v legendární hospodě Ponorka ve svém rodném menším městě s bohatou historií, kam dochází i jejich přátelé: odvázaná „Batrflaj“ (Pavlína Štorková) a psychoterapeutka dvou členů kvarteta Sylva (Lenka Krobotová).  Mezi členy kvarteta dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden večírek u Roberta se Simonou přinese jistou katarzi a na řadu přijde radost a s ní i vytoužený pocit štěstí.

4press


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1997) [TV pořad]

15:25 - 16:05

32 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy 2. světové války v barvě

15:45 - 16:30

12 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

22 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:25 - 16:40

32 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Reklama