Zari
ohodnotit

Křižovatka osudu

Rails & Ties

Rok:
2007
Délka:
96 minut
„Osudy strojvůdce a osiřelého chlapce spojila tragická železniční nehoda.“
Popis / Obsah / Info k filmu Křižovatka osudu
Kdysi měli Tom a Megan Starkovi celou věčnost na to, aby se vydali na vysněnou dovolenou nebo založili rodinu. Jenže teď se jejich čas začal rychle chýlit ke konci. Lékaři Megan oznámili, že se její rakovinu prsu nepodařilo zastavit. Nešťastný Tom, který pracuje jako strojvůdce, se upne k železnici, která je pro něj symbolem řádu a pravidel. I tato jistota se však zhroutí, když se jedna běžná cesta změní v tragédii. Tom a kolega Otis vjedou do zatáčky v nepřehledné části údolí Simi a za ní spatří na kolejích auto. Zatímco Otis chce použít záchrannou brzdu, Tom ve shodě s předpisy zvolí pro vlak méně riskantní metodu zpomalení. Netuší, že za volantem sedí opilá náboženská fanatička Laura Dannerová, která na kolejích zastavila, protože se rozhodla spáchat sebevraždu, a na sedadle spolujezdce je její jedenáctiletý syn Davey. Vlak se nepodaří zastavit včas, chlapec ale v poslední chvíli unikne. Otřesený Tom je po dobu vyšetřování zbaven služby, a tak tráví čas s Megan a čelí manželským potížím, pramenícím z její nemoci i toho, že Tom odmítal mít děti. Zcela nečekaně se objeví Davey. Traumatizovaný chlapec, který byl umístěn do pěstounské péče, se neumí vyrovnat s tím, že nedokázal matku zachránit. Utekl, aby vystopoval Toma a obvinil ho z jejího zabití. Když se však objeví u dveří Starkových, jeho bolest Megan tak zasáhne, že Toma přesvědčí, aby u nich chlapce nechal. Mezi všemi se rodí neobvyklé pouto. Tom se učí, jak urovnat vztah k ženě i jak otevřít srdce chlapci, který nade vše potřebuje pocit bezpečí a rodinné zázemí.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Křižovatka osudu
Kevin Bacon a Marcia Gay Harden předvádějí solidní herecké výkony v Křižovatce osudu, pohnutém příběhu režisérky Alison Eastwoodové o lidech a citech v životních krizích. Bacon v roli strojvůdce Toma Starka, který se nedokáže vyrovnat s nemocí své manželky (Harden), přivede domů malého chlapce, jehož rodiče zahynuli při vlakovém neštěstí. Krok za krokem se Tom opět sbližuje se svou milovanou ženou, prostřednictvím chlapce, který zoufale potřebuje bezpečí a jistotu rodinného zázemí.


Popis / Obsah / Info k filmu Křižovatka osudu
Když se srazí vlak s autem, málokdy je to veselé, tentokrát však jeden z cestujících z automobilu přežil. Mladý chlapec však na tom není psychicky ani fyzicky příliš dobře. Stejně jako strojvůdce, který měl celou nehodu přímo před sebou. A mezi těma dvěma začne pomalu vznikat podivné přátelství.
Zajímavost: V hlavní roli Marcia Gay Harden, držitelka Oscara za nejlepší herečku ve vedlejší roli ve filmu Pollock.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Rajské zahrady II (2009) [TV c...

02:00 - 02:20

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Pevnosti

01:50 - 02:10

17 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:25 - 02:45

42 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:10 - 02:10

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robert Weil

Weil Robert

Charles Matton

Matton Charles

Naposled navštívené:
Robert Weil

Weil Robert

Charles Matton

Matton Charles