Zari
ohodnotit

Krevní pouto

Hush

Další název:
Pokrvné puto (SK)
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
95 minut
„Vánoční svátky pod taktovkou psychopatické tchyně.“
Popis / Obsah / Info k filmu Krevní pouto
Sympatická mladá žena Helen Baring a její neméně sympatický manžel Jackson se krátce po svatbě rozhodnou, že stráví Vánoce na ranči v Kentucky, kde žije jeho matka Martha. Mají pro ni báječnou novinu, protože Helen je těhotná. Oba doufají, že nastávající babička bude mít radost. Jenže skutečnost je poněkud jiná. Martha je totiž posedlá představou, že Helen je její sokyně, která se ji snaží oloupit o Jacksona. Milovala ho vždy až nezdravě silnou a nekritickou mateřskou láskou. Její posedlost navíc posiluje skutečnost, že její kdysi tak poslušný a hodný syn stojí nyní na straně své manželky. A tak Helen nečekají pohádkové Vánoce, ale děsivá noční můra, protože Martha je odhodlána udělat cokoli, aby se Helen zbavila. Třeba ji i zabít.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Krevní pouto
VAROVÁNÍ!! Následující text vyzrazuje části děje i jiné aspekty filmu. Pokud nechcete přijít o zážitek, NEČTĚTE DÁLE!!


Mladík Jackson si domů doveze děvče Helen. Její první setkání s potenciální tchyní Marthou je trošku trapas, ale ta na sobě nedá nic znát a chová se docela mile. Později Helen zjistí, že je těhotná a následuje svatba. Jednou je Helen přepadena mužem v masce, který ji velmi slabě pořeže a ukrade rodinný přívěsek. Pak se mladí nastěhují na statek za Marthou. Zde Helen trošku vyleká kůň, a ta se stává stále nervóznější a neklidnější. Zvláště když se dozví, že Martha říká věci s nimiž nesouhlasí. Jackson dá matce návrh na přestěhování do města. Ta nato dá Helen do zákusku věc pro vyvolání stahů, co se dává kobylám. Helen zákusek sní a je jí divně a navíc nalezne dětský pokoj a v něm svůj ukradený přívěsek. Začne prchat a na útěku pozná i muže, který ji přepadl. Bohužel je tchyní dostižena a přivezena zpět. Doma porodí a tchyně ji míní nechat vykrvácet a něco jí píchnout. Jenže domů se řítí plnou rychlostí Jonathan. Jen jestli dorazí včas, a i když ano, pomůže to???


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Krevní pouto
Komorní psychothriller debutujícího režiséra Jonathana Darbyho Krevní pouto rpzvíjí vděšné téma rodinných vztahů, v nichž se pod věrohodnou slupkou snášenlivosti a lásky skrývá psychopatická nenávist a sobectví, vedoucí až ke zločinu. - Mladík Jackson seznámí milovanou dívku Helen se svou matkou Marthou, žijící na malebné koňské farmě v Kentucky. Mladá žena později otěhotní a provdá se za něj.Záhy zjistí, že zdánlivě milá a vstřícná Martha ji nenávidí. Přičítá to jen její přílišné fixaci na jediného syna. Vztahy mezi snachou a tchyní se nenápadně vyostřují. Mladá žena postupněpochopí, že Martha je duševně nemocná a že je schopná ji zabít, tak jako pravděpodobně zabila před léty svého manžela. - Snímek je postaven na kontrastu prostředí krásného panského sídla uprostřed nádherné přírody a zvolna narůstajícího napětí mezi trojicí postav. Děj se ovšem odvíjí jen podle libovůle scenáristů a je značně nepravděpoodobný (rozpačitě vrcholí pouhým opuštěním nepotrestané ženy, která se dopustila zločinu). Jessica Langeová tu hraje jednoznačně zápornou postavu, používá však až příliš expresivních prostředků. Další výraznou roli tu ztělesnila Gwyneth Paltrowová, která se mezitím stala hvězdou. - Krevní pouto je vyspekulovaným a nepřesvědčivým filmem, směšující psychothriller s rodinným melodramatem a pohybujícím se pod průměrem podobných podívaných. - Pod stejným názvem u nás běžela v kinech i italská tragikomedie Liny Wertm'ullerové natočená v roce 1978.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama