Zari
ohodnotit

Krev jako čokoláda

Blood and Chocolate

Další název:
Pomsta vlkolakov (SK)
Rok:
2006
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
22.3.2007
„Každý z nás žije dvojitý život... Jednu jeho stránku hrdě ukazujeme světu, tu druhou... Před ním se ukrýváme!“
Popis / Obsah / Info k filmu Krev jako čokoláda
Pred desiatimi rokmi zavraždila skupina mužov rodinu malej Vivian (Helga Racz). Dievčatku sa vtedy podarilo utiecť do lesa a premeniť sa tak, že ju lovci nikdy neboli schopní nájsť - stal sa z nej vlk! Dnes je už dospelá Vivian (Agnes Bruckner) ešte stále na úteku a žije v relatívne bezpečnej Bukurešti, kde cez deň predáva v obchode s čokoládou a noci trávi v spoločnosti svojich blízkych – vlkolakov! Jedného večera sa jej pripletie do cesty sympatický Aiden (Hugh Dancy), ktorý sa snaží skúmať bukureštské podsvetie. Obaja sa do seba zamilujú, ale v ceste im stoja nielen Vivianine zvieracie pudy, ale i charizmatický vodca svorky vlkolakov Gabriel (Olivier Martinez), ktorý si Vivian vybral za svoju ďalšiu nevestu - a okrem toho sa Aiden má stať ďalšou obeťou vlkolakov...

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Krev jako čokoláda
Rocky Mountains, Colorado, před deseti lety:
Do domu Vivianiných rodičů přijdou jednoho zimního večera ozbrojení muži, kteří dům zapálí a celou její rodinu vyvraždí. Malá Vivian se jim ztratí v lese.

Bukurešť, Rumunsko - současnost:
Dnes žije Vivian (Agnes Bruckner) v Bukurešti u své tety Astrid (Katja Riemann). Přes den se živí jako cukrářka a peče a prodává čokoládové cukroví v malé cukrárně. V noci žije svým pravým životem. Životem loup-garou.

Loup-garou jsou lidé mající schopnost proměnit se ve vlky a žít téměř nesmrtelným životem, pokud na ně nepoužijete stříbro nebo oheň. Tak se jim to v Rumunsku daří už téměř 5 tisíc let. Žijí a hlavně loví ve smečce - takový je jejich zákon. Každých sedm let si vůdce smečky Gabriel (Olivier Martinez) vybírá novou manželku na početí nového života. Ta minulá byla Astrid, ta budoucí má být právě Vivian. Jenže té se takový život moc nelíbí a proto žije přece jen trochu jinak.

Jedné noci se v kostele setká s nadějným kreslířem Aidenem Galvinem (Hugh Dancy). Ten projeví o Vivian velký zájem. Ona mu samozřejmě neřekne, kdo doopravdy je a raději mu zmizí. Dál žije svým životem. Dál prodává čokoládu a každý první den v úplňku se v lese zúčastňuje se svou smečkou lovu na lidi. Aiden se však nevzdává a vyhledá ji. Začnou se spolu scházet.

Je zde ale také její bratranec Rafe (Bryan Dick), syn Gabriela a Astrid, který ji se svými věrnými hlídá. Když se o Aidenovi dozví sám Gabriel, pošle za ním právě Rafa, aby jej přinutil odjet z města a nebo aby jej zabil. Rafe zkusí obě možnosti, ale díky Aidenovu stříbrnému přívěšku Rafe umírá. Gabriel s Astrid oplakávají smrt svého syna.

Gabriel poté rozkáže Aidena chytit a na dalším lovu lidí je kořistí on. Tento lov však díky velké pomoci Vivian, která se tak vzepřela své smečce, přežije. Sama je ale poraněna jeho stříbrným nožem a tak ji Aiden odnese z lesa do úkrytu. Tam je však brzy objeví Astrid a chce Aidena zabít. Kvůli Vivian to nakonec neudělá. Poté jde Vivian s Aidenem k lékarníkovi (Sandu Gruia), který s vlčími lidmi spolupracuje, pro speciální antigen, jež zlikviduje účinky stříbra v její krvi. Lékárník ale také nenápadně přivolá Gabriela a spol. Ti zajmou a odvezou Vivian pryč.

Aiden se u lékárníka, jehož přinutil, aby mu pomohl, vyzbrojí zbraněmi pro boj s vlčími lidmi. Vydá se Vivian zachránit.
Ta se zatím hádá v jednom z jejich domů s Gabrielem a některými jeho věrnými. Aiden tam vtrhne a začne přestřelka, při které poraní Gabriela a zabije několik loup-garou. Poté dům zapálí.
Gabriel zápasí s Aidenem a když na něj Vivian zamíří pušku, promění se Gabriel ve vlka. Vivian jej však nedokáže zastřelit, až teprve, když se chystá skočit na Aidena, tak potom zmáčkne spoušť.

Aiden a Vivian utíkají z hořícího domu, který v zápětí exploduje. Potom si vezmou auto mrtvého Gabriela a oputějí město. Odjíždějí.
Kam? .........Do dobrých časů...........nebo spíš do Paříže.


Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Krev jako čokoláda
Původní název druhého filmu německé režisérky Katji von Garnierové s nepřesným překladem Krev jako čokoláda je odvozen z citátu z knihy Stepní vlk Hermanna Hesseho: „Ve strachu jsem pobíhal sem tam, v ústech jsem cítil pachuť krve a čokolády, obojí stejně ohavné.“ Moderní horor se starým motivem vznikl podle stejnojmenné předlohy Annette Curtis Klauseové a je romantickým příběhem lásky tajemné Vivian a autora komiksů Adriena. Jeho děj se odehrává v současné Bukurešti, kde má již pět tisíc let útočiště komunita vlkodlaků. Dívka se vzpírá rodovému vlkodlačímu prokletí a díky lásce se jí to podaří. Její osvobození se ovšem uskuteční za cenu několika obětí, včetně vůdce smečky Gabriela. – Tvůrci prezentují vlkodlaky nikoliv jako krvežíznivá monstra, nýbrž jako bytosti, které bojují o přežití jak v lidské, tak ve vlčí podobě. Usilují o vyjádření zvláštní atmosféry tajuplnosti bez přílišného použití počítačových efektů. Spojení milostného příběhu s hororem je sice časté, avšak zde je ještě umocněno o zbytečné „psychologizování“, čímž se oslabuje žánrová čistota. – Producenti filmu opět navazují na „vlkodlačí téma“ z titulů Underworld (2003, FP 1/2004) a Underwold: Evolution (2005, FP 4/2006).
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2007/6


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Krev jako čokoláda
Režisérka Katja von Garnier se chopila námětu o dospívající teenagerce-vlkovi, která se celý život pokoušela skrýt, jak to s ní vlastně je. Trpělivě žila se stejně postiženou rodinou a přitom stejně trpělivě chodila na střední jako každý normální Američan, který nedostal po narození obří špičaté tesáky. Jenže, jak už to tak chodí, podobně krásná mladá dívka se zákonitě musí zamilovat. V tomhle věku totiž bují hormony více než obvykle a když kolem vás projde nedbale elegantní rozcuchaný mladík v polorozepnuté růžové košili odhalující jeho vyholenou hruď, je vystaráno.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Superdebata o vztahu národní a...

20:10 - 22:00

51 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

ČT2 - Praha ožralá

20:50 - 21:20

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

41 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

46 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Frédéric Bart

Bart Frédéric

Robert Emmett Tansey

Tansey Robert Emmett

Naposled navštívené:
Frédéric Bart

Bart Frédéric

Robert Emmett Tansey

Tansey Robert Emmett