Zari
ohodnotit

Křesadlo [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
57 minut
„Pohádka volně podle předlohy H. Ch. Andersena o lásce princezny a rukavičkáře.“
Popis / Obsah / Info k filmu Křesadlo
POZOR SPOILER

Králi Hjalmarovi a královně Eleonoře se narodí dcerka. U ní pak jest nalezen list. Král je nucen vydat nový zákon číslo 3333.

O hodně let později přijde ke králi čarodějnice Gudrun a připomíná mu jeho minulost. Princezna Astrid je již dívka na vdávání, ale nesmí ven ani na krok. Gudrun kupuje od příchozího rukavičkáře Christiana všechny rukavice a za ně mu dává křesadlo. V hospodě se tento rukavičkář dozví, co je zákon 3333. V nalezeném listě totiž bylo předpovězeno, že si Astrid vezme za muže rukavičkáře. A proto dle tohoto zákona byli všichni rukavičkáři vyhnáni. Christian škrtne křesadlem a objevuje se u něj Astrid s velkým černým psem. Rukavičkář škrtá křesadlem podruhé, Astrid opět přichází a on jí při tomto setkání daruje rukavici. Tento nález způsobí na zámku obrovské zděšení. Princezna přichází do třetice, a netuší, že je sledována chůvou. Ta udělá na dveře, kde se oba nacházejí, znamení. Jenže Gudrun ráda míchá kartami a udělá totéž znamení i na ostatních dveřích. Astrid se zdrží do rána, ale nikdo netuší kde, protože znamení jsou všude. Ovšem ty pravé dveře naleznou dle ztraceného náramku. Královna se zachová jako pravá satorie. Christian končí v žaláři a Astrid je z toho dost na nervy. S oběma milenci to vypadá velmi špatně, i když otec slibuje, že to tak nenechá…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Křesadlo
Král Hjalmar se v mládí zamiloval do krásné nestárnoucí čarodějky Gudrun. Ta byla ochotna si ho vzít i za cenu ztráty věčného mládí a nesmrtelnosti. Král ji však zradil a oženil se s jinou. A tak se čarodějka pomstí sudbou právě narozené princezny. Podle ní se princezna v den svých sedmnáctých narozenin provdá za rukavičkáře. Všichni rukavičkáři jsou ze země vyhnáni a toto řemeslo je v zemi přísně zakázáno. Ale žádná nařízení proti sudbě nepomohou, za pomoci kouzelného křesadla se princezna Astrid seznámí a zamiluje do neznámého mladíka, který jí daruje rukavičku. V televizním zpracování příběhu na motivy stejnojmenné pohádky H. Ch. Andersena hrají princeznu Lucie Vondráčková, rukavičkáře Saša Rašilov a královský pár Veronika Žilková a Martin Stropnický.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Křesadlo (1968) [TV inscenace]

 Křesadlo (1968) [TV inscenace]
Křesadlo n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Ludvík Ráža

(remake)

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy 2. světové války v barvě

15:45 - 16:30

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

50 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:25 - 16:40

60 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Reginald H. Wyer

Wyer Reginald H.

Naposled navštívené:
Reginald H. Wyer

Wyer Reginald H.