Zari
ohodnotit

Král snů

Joseph - Kings of Dreams

Další název:
Josef - Král snů
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
80 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Král snů
POZOR, SPOILER

Ráchel rodí dítě. Otec má z toho radost, méně jeho ostatní synové. Ten, co se právě narodil, dostává jméno Josef.

Po letech je z Josefa statný jinoch a Bůh mu sesílá schopnost vidění budoucnosti. Jeho bratři jej proto ještě více nesnášejí. A když jsou jednou všichni pryč z domu, hodí Josefa do díry na vodu. Později je sice vytažen, ale prodán svými bratry do otroctví. Hodně toho v zajetí zažije, dokonce jej svádí žena jeho pána Potifara, ale on odolá. Přesto mu není uvěřeno, že se ničeho nedopustil, a má být popraven. Avšak na zásah Potifarovy ženy končí jen ve vězení. Zde však díky umění výkladu snů nezůstane dlouho. Když vyloží správně dva sny svým spoluvězňům, je povolán k samotnému faraonovi. Správné vyložení snu a rada mu zajistí budoucnost. Navíc pozná hezkou Atenah a tím je jeho osud jasně dán.

Když pak přijde předpovězená neúroda, přicházejí žádat o potraviny i jeho bratři. On se jim však nedává poznat. Naopak je na ně hrubý, jednoho strčí do lochu a chce, aby ostatní přivedli nejmladšího bratra.

Nu, oni po čase Benjamína přivedou a nastává společná oslava. Pak však Josef podstrčí Benjaminovi konvici a jako ji u něj nalezne. Potom sehraje vztek a opět vyhrožuje vězením. Ale bratři se Benjamína zastávají a pak vyjeví pravdu o Josefovi. Ten se jim konečně dává poznat, jede s nimi k otci a tím příběh končí.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Král snů
Film, který potěší celou rodinu!
Od filmových tvůrců slavného oscarového hitu Princ egyptský přichází zcela nový animovaný příběh – Král snů. Toto muzikálové dobrodružství, jeden z nejúspěšnějších filmů roku, vypráví klasický příběh chlapce s výjimečným darem, díky němuž má schopnost ve svých snech vidět budoucnost. Král snů, držitel prestižních cen, je nadčasovým klenotem pro všechny generace. Obsahuje pět nových písní, skvělou animaci a krásné vyprávění (Alice O’Neill, Los Angeles Features Syndicate).


Autor: Elementik

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama