Zari
ohodnotit

Krajina č. 2

Pokrajina Št. 2

Další název:
Landscape No.2
Žánr:
Země:
Rok:
2008
Délka:
91 minut
„Krimi thriller o dvou zlodějíčcích, kterým se do rukou dostane nežádoucí dokument.“
Popis / Obsah / Info k filmu Krajina č. 2
Zlodějíčci Sergej a Polde ukradnou vzácný obraz Krajina č.2. Zároveň se jim náhodou dostane do rukou starý dokument, vystavený koncem druhé světové války, který se týká poválečného běsnění jugoslávských partyzánů.

Občasní zlodějíčci z postkomunistického Slovinska Sergej a Polde se vloupají do domu vysloužilého generála v důchodu. Při této akci náhodou objeví pozoruhodné dokumenty. Ty dokazují generálovu vinu na masovém zabíjení civilního obyvatelstva, spáchaného komunistickými partyzány po druhé světové válce. Generál požádá jednoho ze svých dřívějších spolupracovníků, takzvaného Instruktora, aby mu dokumenty přinesl zpátky a jejich zloděje zabil. Sergej a Polde tedy vzápětí o tyto předměty přijdou.
Tajemný Instruktor, který se dokumentů zmocnil, hodlá s jejich pomocí spustit ďábělský proces návratu temných událostí z minulosti. Minulost se však nevyplácí probouzet... Film staví na propastném kontrastu mezi lehkomyslností hlavního hrdiny, bezvýznamného zlodějíčka Sergeje, a velmi závažnými důsledky, které jeho krádež vyvolá. Sergej, mladší z obou zlodějů, si ovšem žádné nebezpečí nepřipouští. Zůstává klidný dokonce i ve chvíli, kdy je jeho kumpán Polde nalezen oběšený.

(Cinema Mundi 2010)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
 Valles

Valles

Chris Burket

Burket Chris

Sheldon Allman

Allman Sheldon

Margit Sebõk

Sebõk Margit

Naposled navštívené:
 Valles

Valles

Chris Burket

Burket Chris

Sheldon Allman

Allman Sheldon

Margit Sebõk

Sebõk Margit