Zari
ohodnotit

Kouzelná chůva Nanny McPhee

Nanny McPhee

Další název:
Kúzelná opatrovateľka (SK); Eine zauberhafte Nanny
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
25.5.2006
„S každou poučnou lekcí, kterou udělí dětem, je chůva hezčí a hezčí...“
Popis / Obsah / Info k filmu Kouzelná chůva Nanny McPhee
Když děti začnou přerůstat rodičům přes hlavu, měli by si na ně pořídit chůvu. Jenže když nezvladatelné ratolesti zlikvidují sedmnáct pečovatelek v řadě, existuje jediné řešení. Dáma jménem Nanny McPhee, která k výchově neváhá používat kouzla. Scénář k rozverné pohádkové komedii Kouzelná chůva Nanny McPhee napsala jedna z nejlepších britských hereček současnosti Emma Thompson (držitelka Oscara za scénář k filmu Rozum a cit) a zároveň v ní vytvořila titulní roli.
Sedm rozpustilých Brownovic dětí, které s důmyslnou rafinovaností vyhnaly z domu sedmnáct chův, zdaleka není jedinou starostí ovdovělého pana Browna (Colin Firth). Krachujícího majitele pohřebního ústavu drží nad vodou jenom štědré příspěvky jeho panovačné tety Adelaide (Angela Lansbury), která je ovšem rozhodnutá svůj finanční kohoutek zavřít, pokud se pan Brown do měsíce znovu neožení. Zoufalí muži dělají zoufalé věci, a tak když jeho zlatíčka zvlášť brutálním způsobem zlikvidují sedmnáctou chůvu, najme si pečovatelku nejtěžšího kalibru – Nanny McPhee. Dáma, která vzhledem připomíná mladší sestru Erbenovy Polednice si začne okamžitě sjednávat pořádek, když špinavé triky dětí, které doposud skvěle fungovaly, s pomocí čar a kouzel obrací proti nim. Ještě kdyby tak dokázala pomoci panu Brownovi zvládnout nápro vdavekchtivých semetrik a vybrat si tu pravou, která by ho milovala a přitom zvládla náročnou prověrku jeho dětí.


Popis / Obsah / Info k filmu Kouzelná chůva Nanny McPhee
Mladý vdovec Cedric Brown (Colin Firth) má so svojimi siedmimi deťmi plné ruky práce 24 hodín denne, 7 dní v týždni – a je toho naňho evidentne priveľa! Určite i preto, lebo jeho malí darebáčikovia s veľkou radosťou vyháňajú z domu jednu opatrovateľku za druhou a on ostáva na všetko sám – dokonca i agentúra na sprostredkovanie opatrovateliek je vďaka jeho deťom absolútne v koncoch! Nanešťastie sa však tvrdá a skostnatená prateta Adelaide (Angela Lansbury) už viac nedokáže pozerať na takéto otrasné dedičstvo po svojej nebohej neteri a poriadne na Cedrica zatlačí – ak sa do konca mesiaca neožení, prestane rodinu finančne podporovať! A to by iste znamenalo ich koniec... Ibaže sedem polosirôtok na čele s najstarším Simonom (Thomas Sangster) je skalopevne presvedčených, že macochy sú vždy príšerné, a tak vyvádzajú jednu hlúposť za druhou, aby všetky potenciálne nevlastné mamy spoľahlivo odstrašili! Zdá sa teda, že ich čudesná nová opatrovateľka, pani McPheeová (Emma Thompson), prišla doslova v hodine dvanástej! Hoci je to naozaj čudné stvorenie – je poriadne pri tele, na tvári má dve chlpaté bradavice a neprehliadnuteľne jej vyčnieva obrovský horný predný zub, skrátka žiadne extra príťažlivé stvorenie -, pán Brown je veľmi vďačný, že ju má. Deti sa ju samozrejme snažia vystrašiť a odohnať rovnako, ako jej predchodkyne, no akosi im to nevychádza – pani McPheeová totiž všetkým ich pascám a vtipom odoláva a nejakým zázračným spôsobom ich dokáže otočiť proti nim! A nielen to – čím viac poučných lekcií deťom uštedrí, tým je krajšia a krajšia! Nečudo, že sú z toho deti poriadne zmätené. To však nie je všetko, čo ich zasiahne nepripravené... Jedného dňa im totiž ich otec oznámi, že sa bude ženiť a predstaví im svoju nastávajúcu – mierne strelenú vdovu Selmu Quicklyovú (Celia Imrie). Rozhodnú sa preto opäť spoľahnúť na svoje osvedčené triky a vtipy – ibaže tentoraz to rozhodne nedopadne tak, ako si predstavovali a ako by si priali...

Zdroj: Markíza


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Kouzelná chůva a Velký třesk (2010)

 Kouzelná chůva a Velký třesk (2010)
Kouzelná chůva a Velký třesk n
Nanny McPhee and the Big Bang
Žánr: komedie / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Francie / Spojené státy americké
Režie: Susanna White

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jorge Semprún

Semprún Jorge

Naposled navštívené:
Jorge Semprún

Semprún Jorge