Zari
ohodnotit

Koupili jsme ZOO

We Bought a Zoo

Další název:
Kúpili sme ZOO; Wir kaufen einen Zoo
Rok:
2011
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
12.4.2012
„Osamělý táta se s dvěma dětmi přestěhuje na neobvyklé místo - do ZOO...“
Popis / Obsah / Info k filmu Koupili jsme ZOO
Koupili jsme zoo je skutečný, vtipný a povzbuzující příběh o magické síle rodiny, která dokáže držet pohromadě tváří v tvář výjimečným podmínkám a situacím. Svobodný otec hledá způsob, jak znovu nastartovat chod své neúplné rodiny. Jako řešení zvolí stěhování do nově zakoupeného domu, jehož součástí je ale také Zoo, uprostřed níž stojí. Zoo také poslouží jako další krok k novému životu, neboť otec se svými dvěma dětmi se rozhodnou obnovit zašlou slávu této uvadající zvířecí atrakce. A jejich snažení potřebuje nejen hodně práce, ale i optimismu a humoru.

Benjamin Mee (Matt Damon) je losangeleský autor novinových sloupků a příležitostný spisovatel dobrodružné literatury, který jako svobodný otec čelí problémům souvisejícím s výchovou dvou dětí. Ve víře, že nový začátek a nový start pomůže obnovit pocity rodinné sounáležitosti, rozhodne se Mee opustit svoji práci a koupit starý venkovský dům s ohromnými pozemky a jedním speciálním bonusem – Rosemorskou zoologickou zahradou, kde žijí desítky zvířat, o které se stará chovatelka Kelly Foster (Scarlett Johansson) a její oddaný tým.

S absolutně nulovými zkušenostmi, omezeným časem a minimálními financemi se Mee s podporou své rodiny a místní party vydá na těžkou cestu k znovuotevření zoo. Teď už Benjamin o dobrodružném příběhu nepíše, teď jedno takové dobrodružství žije.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Koupili jsme ZOO
Benjamin Mee (Matt Damon) je novinář z Los Angeles a autor dobrodružných knih. Jako svobodný otec čelí při výchově svých dvou dětí mnoha úskalím. Benjamin je přesvědčen, že nový začátek pozvedne rodinného ducha, a tak dá výpověď v práci a koupí starý dům na venkově, který obklopuje osmnáctiakrový pozemek! Dům má však ještě jeden bonus - ZOO s názvem Rosemoorův zvířecí park. O desítky zvířat pečuje Kelly Fosterová (Scarlett Johansson) a její tým. S absolutně žádnými zkušenostmi, s minimem času a značně omezeným rozpočtem se Benjamin rozhodne, za podpory své rodiny a místní komunity, ZOO znovu otevřít. Benjamin Mee už není autorem dobrodružných příběhů, on totiž jeden takový žije na vlastní kůži! A přímo na svém dvorečku... Tento příběh se skutečně stal.

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Koupili jsme ZOO
Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole – naposledy se dopustil krádeže – a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu...

Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které jí doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, o zvířata se stará několik posledních zaměstnanců, ale brzy je zřejmě bude nutné utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká…
Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu...

Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster…

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Koupili jsme ZOO
Příběh ovdovělého otce dvou dětí, jenž se rozhodne změnit život, podá v práci výpověď a koupí chátrající zoologickou zahradu, má na první pohled klasickou strukturu rodinného filmu. Základem je však autobiografická kniha Benjamina Meeho, který sám prošel strastiplnou cestu znovuotevření vlastní ZOO, adaptovaná jistou rukou režiséra Camerona Crowea. Přesvědčivost snímku stojí a padá s ústřední postavou ztvárněnou tradičně dobrým Mattem Damonem. Pro Crowea jako bývalého hudebního publicistu je samozřejmostí dobrý výběr hudby, a tak uslyšíte písně od Neila Younga, přes Toma Pettyho, až po Boba Dylana.

19 Febiofest 2012


Popis / Obsah / Info k filmu Koupili jsme ZOO
Režisér Cameron Crowe natočil snímek Koupili jsme zoo v žánru smutné rodinné komedie se sentimentálními prvky a s lehce dobrodružným zabarvením. – Vdovec Benjamin Mee, který se dosud živil jako novinář-dobrodruh, se rozhodne změnit dosavadní styl života a odstěhuje se se čtrnáctiletým synem Dylanem (s nímž má neustálé spory) a se sedmiletou roztomilou Rosií do venkovského domu v Rosemooru. K nemovitosti ovšem přísluší krachující zoologická zahrada. V představě, že konečně zažije vlastní velké dobrodružství, se Benjamin bez sebemenších znalostí pustí do práce. Vše mu zjednodušuje sehraný tým lidí, kteří jsou oddaní své práci a kterým šéfuje obětavá osamělá Kelly Fosterová. Nedostatek peněz se vyřeší náhodným nálezem manželčina odkazu a nebezpečí pedantského inspektora, který musí schválit otevření zahrady, je zažehnáno společnými silami. Sblíží se nejen Benjamin a Kelly, ale též Dylan (který se usmíří s otcem) a Kellyina neteř Lily. – Snímek vznikl podle skutečného příběhu, popsaného Benjaminem Meem ve stejnojmenné knize. Jenže autor je Brit, zoologická zahrada je v Dartmooru v Devonu, skutečné děti se jmenují Milo a Ella, byly v době děje o něco mladší, a jejich matka umřela až poté, co dům se zoo koupili. – Kladem průměrného snímku jsou sympatické herecké výkony, zejména Matta Damona v roli vytíženého otce.

Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2012/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

09:30 - 10:20

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

09:30 - 10:55

42 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:20 - 10:30

52 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John Prudhont

Prudhont John

Naposled navštívené:
John Prudhont

Prudhont John