Duben
ohodnotit

Konzultant

The Counselor

Rok:
2013
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
28.11.2013
„Krutost je volba.“
Popis / Obsah / Info k filmu Konzultant
Michael Fassbender se představí v titulní roli konzultanta, uhlazeného advokáta, který je bláznivě zamilovaný do Laury (Penélope Cruz). Požádá ji o ruku a ona souhlasí. Nemá však ponětí o tom, že jejího snoubence přivedly vážné finanční potíže k dohodě s pochybným, leč úspěšně zavedeným zprostředkovatelem obchodu s drogami (Brad Pitt), jenž oběma aktérům přináší vidinu pohádkových zisků. Konzultantovy finanční problémy částečně pramení z investic do klubu, který si otevřel jeho nejlepší přítel Reiner (Javier Bardem). Tenhle požitkář a advokátův občasný klient neváhá k dosažení života v přepychu použít jakýchkoli prostředků a rád zahrnuje svou ženu (Cameron Diaz) nejrůznějšími drahými věcmi. Když se však obchod začne vymykat kontrole, konzultant si uvědomí, že není připraven čelit následkům a pokouší se ochránit svou nastávající i sám sebe před hněvem pomstychtivého drogového kartelu, který si nebere servítky.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 12.10.2014


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Konzultant
Legendární režisér Ridley Scott a spisovatel Cormac McCarthy (Tahle země není pro starý, Cesta) spojili síly. Výsledkem je drsná a rafinovaná podívaná, v níž se krvavou zápletkou vine jejich typický černý humor. Status filmové události sezóny navíc posiluje i hvězdná sestava, kterou se obklopili – Michael Fassbender, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem nebo Brad Pitt. Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky.
Kino Aero


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Konzultant
Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky.
I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penélope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce?

zdroj: CinemArt.cz


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Konzultant
Ambiciózní thriller Konzultant natočil Ridley Scott podle původního scénáře slavného amerického spisovatele Cormaca McCarthyho. Spojení dvou známých jmen doplňuje navíc i hvězdné obsazení. Přesto však výsledek zklamal diváky i kritiku. V nepřehledném příběhu s typickou zápletkou několikanásobné krádeže nákladu drog, odehrávajícím se na hranici mezi Texasem a Mexikem, je protagonistou úspěšný advokát, který se ze své vůle zaplete s drogovým kartelem a bez vlastní viny způsobí sérii brutálních zločinů. – Tvůrci se soustřeďují především na popis prostředí a charakterů. McCarthyho osobité dialogy se na plátně míjejí účinkem, právě tak jako snaha všech zúčastněných. – Český titul Konzultant je zavádějící; původní název tak sice lze překládat, avšak znamená především právního poradce. Ostatně v českých titulcích je anonymní titulní hrdina oslovován jako Doktor. – Svým způsobem je charakteristické, že se snímek místo autentických míst natáčel v Británii a ve Španělsku.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2013/Z


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sardinky, aneb život jedné rod...

14:45 - 16:00

8 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

14:30 - 15:20

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

23 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10