Zari
ohodnotit

KOndoMEDIE

Le placard

Další název:
S barvou ven aneb Kondomedie / Kondomédia (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2000
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
14.6.2001
„Nejlepší recept na odvrácení výpovědi ze zaměstnání a záchranu zpackaného života je homosexualita.“
Popis / Obsah / Info k filmu KOndoMEDIE
Pignon je ušlápnutý suchar, kterého před lety opustila žena, šestnáctiletý syn s ním nechce mít nic společného a právě se dozvěděl, že má být po dvaceti letech propuštěn z místa účetního ve velké továrně na prezervativy. Před sebevraždou ho zachrání nový soused, bývalý podnikový psycholog, který mu poradí, aby předstíral, že je homosexuál, protože toho si dnes nikdo netroufne vyhodit. Sám vyrobí fotomontáže z gay klubu a pošle je anonymně sekretářce ředitele. A skutečně. Výpověď je zrušena a prozrazené tajemství navíc v podniku řádně rozčeří atmosféru. Pignon sám se překvapivě mění v úspěšného a oblíbeného muže.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu KOndoMEDIE

François Pignon (Daniel Auteuil) je nudný suchar, který strávil polovinu života v účtárně továrny na prezervativy. Manželka ho už dávno opustila a jeho šestnáctiletý syn s ním nechce mít nic společného. A k tomu všemu Pignon právě dostal výpověď. Před sebevraždou ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si žádná slušná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit - nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. Pignon se zpočátku vzpírá, je přece docela normální, ale nakonec souhlasí pod podmínkou, že nebude muset nic měnit na svém chování. Ne, to, co se změní, bude pohled ostatních, tvrdí psycholog. A opravdu, Pignonovo prozrazené tajemství pořádně rozčeří poklidnou firemní hladinu a zamotá hlavu jeho nafoukaným šéfům (Gérard Depardieu, Thierry Lhermitte). Z ušlápnutého smolaře se postupně stává populární osobnost úspěšná v profesionálním i soukromém životě.

(oficiální text distributora)


Autor: rudab

Popis / Obsah / Info k filmu KOndoMEDIE
Francouzský snímek KOndoMEDIE je další situační komedií osvědčeného scenáristy a režiséra Francise Vebera. Jeho hrdinou je opět muž jménem Francois Pignon (jako v předchozí Veberově komedii Blbec k večeři, kde ho představoval herec Jacgues Villeret). Tentokrát jde o bezvýrazného účetního v továrně na kondomy, jenž se po dvaceti letech práce v podniku náhodou dozví, že ho čeká brzká výpověď. Pokus o sebevraždu mu rozmluví nový soused, podnikový psycholog na penzi Belone, jenž mu poradí, aby začal předstírat homosexuální orientaci. Vedení podniku se podle očekávání začne obávat obvinění z diskriminace příslušníka sexuální menšiny, a Pignonovu výpověď' zruší. Avšak účetní svou rozpačitou hrou na gaye odstartuje řadu událostí, jež mu překvapivě pomohou najít sebevědomí. - Francis Veber s přehledem rozehrává komediální situace, založené na záměně sexuální identity a na parodickém zesměštnění fenoménu pozitivní diskriminace. Těží přitom bohatě z komického potenciálu "trapných " situací a opírá se o přesně vystavěné dialogy a o silnou hereckou sestavu, v čele s Danielem Auteuilem v nezvyklé roli bezvýznamného ušlápnutého človíčka. - Film (jehož původní název lze chápat jako hanlivé oznámení nebo jako slangový výraz flek ve smyslu zaměstnání) je věnován zesnulému producentovi Alainu Poirému.
Zdeno Kubina Filmový přehled 2001/6/15,

Autor/Zdroj: Kubina Zdeno/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama